Въпреки че нашите политици във Вашингтон заемат и харчат трилиони

...
Въпреки че нашите политици във Вашингтон заемат и харчат трилиони
Коментари Харесай

Животът от заплата до заплата се превърна в основен финансов начин на живот за потребителите в САЩ

Въпреки че нашите политици във Вашингтон заемат и харчат трилиони долари, които нямаме, в обезверен опит да поддържат стопанската система, животът от заплата до заплата се трансформира в непрекъснат метод на живот за множеството американци. С други думи, повече от половината население на страната безусловно живее на ръба на финансовата злополука. Когато живеете от заплата до заплата, няма място за неточност. Загуба на работа, бизнес неуспех или незабавна здравна помощ може да значи цялостна финансова провал, в случай че нямате защитна мрежа, на която да се опрете.

Ето за какво резултатите от новото изследване са толкоз тревожни. Според отчет, оповестен преди малко от „ ЛендингКлуб “, 62% от всички възрастни американци са живели от заплата до заплата предишния месец...

Високата инфлация и по-високите лихви не престават да тежат на американските семейства.

От години хора като мен предизвестяват американците да не си разрешават да живеят по този начин.

Живеенето от заплата до заплата работи единствено в случай че чековете идват поредно всеки месец.

След като спрат да идват, рискувате да загубите всичко.

За страдание животът от заплата до заплата сега е „ преобладаващият финансов метод на живот измежду потребителите в Съединени американски щати “...

Когато живеете на ръба, даже относително нищожно събитие, като непредвиден ремонт на кола, може да се трансформира в огромна рецесия.

Около 74% от американците споделят, че са уплашени по отношение на финансите, съгласно настрана изследване на финансовата убеденост на „ СиЕнБиСи “, извършено през август. Инфлацията, възходящите лихвени проценти и неналичието на спестявания допълват тези усеща.

Когато милиони служащи изгубиха работата си през 2008 и 2009 година, голям брой американци, живеещи от заплата до заплата, изгубиха домовете си, тъй като към този момент не можеха да заплащат ипотеките си.

За страдание стартира следващата вълна от всеобщи съкращения.

Всъщност съкращенията в софтуерния бранш наподобява още веднъж се усилват този месец.

През октомври „ Нокия “ разгласи, че ще освободи 14 000 чиновници след тримесечие, в което облагите паднаха с 69%, а други огромни софтуерни компании като „ Куалком “, „ Куалтрикс “ и „ Линкдин “ също оповестиха обилни съкращения.

За страдание предстоят доста по-сериозни стопански проблеми и множеството американци са надълбоко загрижени какво ще донесат идващите месеци.

Според анкета, оповестена преди малко от университета „ Чапман “, 55% се „ опасяват “ или „ доста се опасяват “, че вървим към стопански или финансов колапс...

Междувременно, както сподели изследването, икономическите страхове в Америка се ускоряват. След първото сходно изследване, извършено от университета Чапман през 2013 година, най-малко един боязън, обвързван с стопанската система, се появи в топ 10.

Тази година страхът от стопански или финансов колапс се класира на второ място в листата по отношение на предходната година, когато беше на 8-мо място. Тази година съвсем 55% от интервюираните споделиха, че се опасяват доста от този проблем.

„ Като се имат поради тазгодишните високи лихвени проценти, високата инфлация и непредвидената банкова рецесия, икономическият спад беше нещо, от което доста американци се опасяваха, което оказва помощ да се изясни за какво страхът от икономически/финансов колапс беше толкоз огромен “, сподели господин Андрюс.

Вече преживяхме тежки стопански разтърсвания през последните няколко години.

Но предстоят още по-големи неприятности.

На този стадий е толкоз явно, че даже нормално диво оптимистично настроената Национална асоциация на бизнес икономистите предизвестява за „ по-предизвикателни бизнес условия, до момента в който стопанската система се забавя “...

Най-добрите икономисти на нацията се въздържаха от прогнозиране на цялостна криза, само че виждат насрещни ветрове за стопанската система на Съединени американски щати.

„ Резултатите от изследването на бизнес изискванията от октомври 2023 година демонстрират по-предизвикателна бизнес среда, до момента в който стопанската система се забавя “, сподели президентът на Националната асоциация на бизнес икономистите Елън Зентнер, основен икономист за Съединени американски щати в „ Морган Станли “.

Този път те бяха тъкмо в задачата.

Икономиката на Съединени американски щати в действителност се забавя.

И европейската стопанска система също се забавя...

Икономиката на еврозоната рискува да изпадне в криза по-късно тази година, откакто формалните данни във вторник демонстрираха леко стесняване на производството през третото тримесечие.

Брутният вътрешен артикул в 20-те страни, които употребяват еврото, е понижен с 0,1% през юли-септември спрямо предходните три месеца, съгласно първична оценка, оповестена от „ Евростат “, статистическата работа на Европейския съюз.

Спадът идва след напредък от едвам 0,2% през април-юни и акцентира тънката граница сред свиването и растежа в еврозоната. Брутният вътрешен продукт остана без смяна през последните три месеца на 2022 година и първото тримесечие на тази година.

Дори при най-хубавия сюжет пътят напред ще бъде доста сложен за международната стопанска система.

Но какво се случва, в случай че потокът от нефт от Близкия изток бъде стеснен или спрян за нескончаем интервал от време?

Както споделих през вчерашния ден, това в действителност би било стопански призрачен сън за целия свят, тъй като 31% от международния нефт идва от Близкия изток.

Глобалната петролна рецесия ще засегне надълбоко всички ни, тъй като целият ни метод на живот се основава на евтина сила.

Поради това ще бъде значимо да се следи от близко развиването на събитията в Близкия изток.

Ако „ Хизбулла “ и Иран влязат във война, нещата ще стартират да стават в действителност луди доста бързо.

Превод: В. Сергеев

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР