Въпреки че насекомите изчезват с невиждани темпове и е добре

...
Въпреки че насекомите изчезват с невиждани темпове и е добре
Коментари Харесай

7 билки срещу вредители в градината


Въпреки че насекомите изчезват с невиждани темпове и е добре да вършим всичко допустимо, с цел да ги запазим, наличието на вредители към зеленчуците в градината ни няма по какъв начин да бъде толерирано.
 Насекомите на Земята изчезват с невероятни темпове
Насекомите на Земята изчезват с невероятни темпове

Шестото всеобщо изгубване на типовете е реалност

А с цел да предпазим скъпите си домати и краставици от избрани гадинки, не е нужно да употребяваме каквито и да е химикали - стига да прибавим към насажденията си някои билки и подправки.

Розмаринът да вземем за пример гони зелевите пеперуди и мушичките, които от време на време атакуват морковите и боба. Като бонус, ароматът му има подтикващ резултат за човешкия мозък и усъвършенства паметта и концентрацията.
 Снимка 411727

Копърът гони вредители по зелето и патладжаните, а босилекът е ефикасен бранител от бръмбарите, които нападат аспержите. Хубаво е да имаме босилек и сред редовете на доматите, защото ги защищава от някои типове гъсеници.

Ментата е ефикасен способ за справяне с нашествия от мравки и пеперуди, и също е подобаващ комшия за доматите.

Риганът се смята за повсеместен репелент за цялата градина и може умерено да го разхвърляме сред насажденията си.
 Снимка 411728

Магданозът е от лигата на ригана и е добре да бъде насаден на няколко места, защото взаимодейства добре с много зеленчукови типове. Той защищава доматите от нашествия инсекти по царевицата, доматите, морковите и аспержите.

Мащерката е ефикасна против множеството типове пеперуди в градината. Добре е да се сади към зелето, карфиола и листните салати.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР