Въпреки, че много държави правят опити да снабдят населението със

...
Въпреки, че много държави правят опити да снабдят населението със
Коментари Харесай

С какво да заменим защитната маска, ако не разполагаме с такава

Въпреки, че доста страни вършат опити да снабдят популацията със защитни маски, в доста страни те към момента липсват и хората са изправени пред алтернативата да вървят наработа или до магазина незащитени против коронавирусната зараза.

Руски експерти предлагат какво да създадем при положение на липса на този подбор и дават някои други възможности.

За отбрана от ковид, медицинските маски могат да бъдат сменени с домашни аналози от плат или вълна, споделя имунологът, началник на отдела по ваксини и серуми към Научноизследователския институт в Москва, Михаил Костинов.

“Те също са положителни, само че би трябвало да се мият по-често. Със промяна на всеки два часа, би трябвало да се сменят най-малко пет маски дневно ”, сподели той в коментар за Ура.ру.

Лекарят отбелязва също, че след измиване маската би трябвало да се изглади.

Според Костинов домашните маски не могат да се съпоставят със специфичните медицински маски, само че това е “по-добре от нищо ”.

Освен това строителните респиратори са добра опция на маските, изключително за тези, които би трябвало да контактуват със инфектирани хора, добавя лекарят.

Според последните данни на СЗО, в света са регистрирани над 570 000 случая на зараза, умряли са над 26 000 души. /БГНЕС

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията.
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР