Въпреки че лятото не настоява да си тръгва, всички знаем,

...
Въпреки че лятото не настоява да си тръгва, всички знаем,
Коментари Харесай

Сезонът на въздухопречиствателя

Въпреки че лятото не упорства да си потегля, всички знаем, че това рано или късно ще стане, а с него ще си отиде и огромна част от безгрижието ни. Защото с есента и задаващата се зима идват доста провокации, а измежду тях към този момент няколко години се подрежда и чистотата на въздуха, който дишаме. Едва ли има човек, който да не е усещал самичък смяната на качеството на въздуха в есенните месеци – тогава, когато всички започваме да отопляваме домовете си и когато природата ни „ награждава “ с мъгли и влага.

От няколко години тематиката набира скорост и от ден на ден хора ѝ обръщат внимание – по едно и също време като се пробват да допринесат за запазване на чистотата на въздуха (чрез по-рядко прилагане на коли, прекосяване към природосъобразни източници на топлота и т.н.), по този начин и посредством търсене на самостоятелни решения за поддържане на пресен и чист въздух в домовете. Не е загадка за никого, че фините прахови частици и останалите замърсявания във въздуха, който дишаме, са виновни за редица здравословни проблеми – усложнения в дишането, кожни проблеми и какво ли още не.

Разбира се, няма по какъв начин да повлияем на климатичните особености, нито да накараме по вълшебен метод всички хора към нас да се грижат повече за въздуха, който разделяме. Можем обаче да създадем най-хубавото за фамилията си, като влагаме във въздухопречиствател, който да ни подсигурява, че най-малко в личния ни дом ще имаме достъп до безусловно чист и пресен въздух по 24 часа в денонощието.

Въздухопречиствателите не са непознати у нас, изключително на фамилиите с дребни деца. Това са уреди, които, на много рационална цена, ни разрешават да не се тормозим какво дишаме, до момента в който сме вкъщи. Това е една напълно разумна потребност, която удостоверява правилото, че е по-добре да влагаме в профилактика и предварителна защита, а не в лекуване. В случая, по-добре е да влагаме във въздухопречиствател, в сравнение с в способи и средства за решение на здравословни проблеми, произлизащи от мръсния въздух.

И защото в този момент е идеалният миг да се направи изследване на най-подходящите уреди за филтриране на въздуха, ето няколко оферти от Samsung, които пускат на пазара пет новаторски модела въздухопречиствателя (Air Purifier). Различаващи се по дизайн и функционалности, те въпреки всичко са обединени от главното си предопределение – да обезпечат чист и пресен въздух във всеки дом.

Повечето хора избират въздухопречиствател по това каква е оптималната повърхност, която може да пречиства. В това отношение класацията оглавява моделът , с чиято помощ може да гарантирате чист въздух на повърхност от 90 квадратни метра.

 Samsung

Разположеният начело входен отвор за въздух изсмуква елементарно въздуха, а вентилаторът с двойна мощ бързо разпределя чистия въздух в голям брой направления. С негова помощ ще изчезнат до 99,97% от праховите частици с размер 0,3㎛, а многослойната система за филтриране ви подсигурява, че ще бъде уловен и ултрафиният прахуляк, както и нездравословните газове, които пък са дезодорирани от дейния въглен.

Приложението SmartThings разрешава да управлявате отдалечено пречиствателя, да проверявате качеството на въздуха вкъщи, да следите положението на филтъра, както и да контролирате доста други функционалности от разстояние.

За по-малки пространства не ви е нужен толкоз огромен апарат, по тази причина може да заложите на модела, покриващ до 60㎡ повърхност. Отново ще имате пресен въздух, разпределен в няколко направления, с помощта на технологията 3 Way Air Flow. Уредът ще ви дава акуратен мониторинг на въздуха вкъщи, а интуитивният дигитален екран прави потреблението му доста елементарно, като демонстрира точното равнище на замърсяване в четири цвята и съответстващите им равнища на замърсеност.

 Samsung

С тегло от единствено 8.2 кг и равнище на звук от 45 dBA идва и един от по-компактните модели – моделът, покриващ повърхност от 34㎡. Уредът пречиства и дезодорира въздуха, като употребява 3-степенна система за филтриране, непрестанно следи и демонстрира интуитивно какво е качеството на въздуха в действително време. Поддръжката му е извънредно лесна - входният отвор за въздух е ситуиран начело, тъй че не належащо ненужно преместване на устройството. Миещият се предфилтър за едри частици изисква единствено от време на време разчистване, а филтрите 2-в-1 за прахови частици PM2,5 и дезодориране на въздуха се сменят елементарно и бързо.

 Samsung

Автоматичният режим на работа записва равнището на замърсяване и автоматизирано настройва мощността, с цел да поддържа оптималното качество на въздуха. Режимът за сън пък обезпечава мек и спокоен въздушен поток в помещението.

Пречиствателят , покриващ повърхност от 47㎡, е идеално решение за тези от хората, които държат на комфорта. Характеризира се с по-малко звук и без наподобяващата вятър въздушна бликам. Така поддържа удобна среда без чувството от мощната въздушна бликам върху кожата, а в противен случай - чистият въздух се разпръсква нежно и безшумно из стаята през близо 60000 микроскопични дупчици, тъй че да е оптимално неосезаем и внимателен. Това го прави съвършен за слагане в бебешки и детски стаи изключително поради способността му да отстранява до 99,97% от праховите частици с размер 0,3㎛.

 Samsung

Както и с всички други неща в живота, и измежду въздухопречиствателите има нещо, наречено „ златна среда “ - в тази ситуация моделът покриващ повърхност от 40㎡, което го прави съвършен за множеството домове. Този модел съчетава всички страхотни функционалности на по-големите си събратя – още веднъж идва с многослойна система за филтриране, която улавя по-големите прахови частици. Филтърът за дезодориране с деен въглен отстрани нездравословните газове, а HEPA филтрирането с филтъра за ултрафин прахуляк, улавя до 99,97% от праховите частици с размер 0,3㎛.

 Samsung

Сензорите за прахуляк и газ наблюдават качеството на въздуха, а пречиствателят автоматизирано усъвършенства режима на работа. С помощта на 4-цветен знак във всеки миг знаете какъв брой чист е въздухът в помещението, а светлинният датчик демонстрира какво е положението му, с цел да сте наясно даже от разстояние. Пречиствателят има моден и функционален дизайн, който е почетен с премията за дизайн IF през 2017 година Той има въздушна сензорна светлина, която къпе стаята в мека светлина, елегантна заоблена форма, а вградената ръкохватка улеснява напредването.

И за край – който и от въздухопречиствателите да изберете, можете да бъдете спокойни и сигурни, че сте създали най-хубавото за себе си и фамилията си. Цялата гама от устройства на Samsung са компактни, лесни за приложимост и поддръжка, високоефективни и се вписват отлично във всеки интериор.

А що се отнася до това дали изобщо да инвестирате в сходен апарат – няма какво да го мислите. Да се грижиш за това какъв въздух дишаш от дълго време не е някакъв каприз, а напълно разумно и рационално решение, което се отплаща неведнъж.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР