Въпреки че криптовалутите изгубиха огромна част от стойността си през

...
Въпреки че криптовалутите изгубиха огромна част от стойността си през
Коментари Харесай

Президентът на TenX с много интересна прогноза за това с колко ще скочи биткойнът до края на годината

Въпреки че криптовалутите изгубиха голяма част от цената си през актуалната година, към момента се намират гласове, които плануват нови ценови върхове в близко бъдеще.
„ През декември цената (на биткойна) бе на историческото равнище от 20 хиляди $. Тогава предвидих, че през 2018 година ще забележим дъно от 5 хиляди $ и връх от 60 хиляди $. Цена от 5 хиляди $ почти към този момент бе достигната, тъй че остава да забележим дали ще стигне до 60 хиляди $. Аз не преставам да съм убеден в това”, споделя Джулиан Хосп, президент и съосновател на TenX - стартъп, предлагащ портфейл за криптовалути и карта за разплащания, предава CNBC.
Действително цената на биткойна към този момент падна до близо 5 хиляди $, удряйки 8-месечно дъно, до цена от към 5 700 $ в края на предишния месец. Впоследствие цената се завърна на възходяща линия, като все още на приготовление на материала върви на равнище от 6 210 $, по данни на CoinMarketCap.
За да се сбъдне прогнозата за цена на биткойна от 60 хиляди $, ще бъде нужно някакво огромно събитие през тази година, прибавя Хосп. Според него това може да е вест за ETF на база биткойн или положително изказване на обособена страна по тематиката.
Ако през 2018 година не се случи нищо сходно, то ще би трябвало много повече време биткойнът да доближи плануваните 60 хиляди $, признава предприемачът.
На фона на това, че пърното полугодие на 2018 година към този момент е в предишното, Хосп счита, че биткойнът би трябвало да нарастне до над 10 хиляди $ през август, с цел да има късмет да доближи въпросните 60 хиляди долари.
Цената на виртуалните валути обаче не вълнува всички еднообразно. По думите на създателя на блокчейн софтуерната компания ConsenSys и един от разработчиците на Етериум Джозеф Любин, разработчиците в този момент са фокусирани повече върху построяването на инфраструктура, в сравнение с върху цената на пазара.
„ Нека оставим цената да се дефинира от самосебе си”, споделя той, принзавайки, че високата цена въпреки всичко има позитивен резултат върху бизнеса.
„ Ако цената е висока или в случай че скача и пада, обикновно е добре за нас, защото притегля внимание към нашата екосистема, притегля бизнесмени, софтуерни експерти и всевъзможен различен интерес, който покачва цената фундаментално”, споделя Любин.
Към момента на приготовление на материала етер на Етериум се търгува против 435 $, по данни на CoinMarketCap.
Източник: vlasti.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР