Въпреки че кожата е изключително устойчив материал, износването и разкъсването

...
Въпреки че кожата е изключително устойчив материал, износването и разкъсването
Коментари Харесай

6 начина да върнете кожените си неща обратно към живота

Въпреки че кожата е извънредно резистентен материал, износването и разкъсването се случват и при нея. Понякога кожата на обувките се разцепва, а кожените чанти се надраскват. Ако забележите някое от тези неща, не се паникьосвайте! Повредите са обратими и към момента можете да запазите обичаните си кожени обувки и аксесоари.
Ето по какъв начин да върнете кожените неща назад към живота:

1. Как да поправите кожени обувки с лепило

Дори в случай че смятате, че е безнадеждно, в действителност дълбока пролука във вашите кожени ботуши може да се трансформира в невидима, в случай че употребявате лепило.

Нанесете малко лепило на върха на съчка за зъби. Разтворете цепнатината и нанесете лепило отвътре. След това вземете забрадка и натискайте мощно върху кожата, с цел да се залепи добре. Трябва да употребявате малко количество лепило, с цел да предотвратите приключването и покриването на външната страна на кожата. Задръжте го за 1-2 минути.

2. Как да премахнете драскотини от кожени обувки с восък

За този трик можете да употребявате паста с восък; за предпочитане съдържаща пчелен восък, с цел да се обезпечи продължителност, оцветяване и отбрана.

Как да го извършите:

Използвайки четка за облекла, изчеткайте развалената повърхнина на кожата, с цел да отстраните прахуляк или нечистотия, които може да са залепнали по драскотините. След това нанесете някакъв пастообразен восък на чист памучен парцал и разтрийте кожата на обувките. Използвайки чистата част от памучния плат, още веднъж нанесете восъчната паста, с цел да премахнете непотребното количество. Оставете я да стои 5-10 минути. След това нанесете 2 или 3 пласта багра за обувки и оставете да изсъхне.

3. Как да премахнете драскотини от кожа благодарение на зехтин:

Зехтинът може да направи кожата искряща и да наподобява напълно нова, когато се употребява вярно. Зехтинът може да се употребява за поддържане на кожата, изключително когато е изсъхнала след дълготрайно изхабяване.

Как да употребявате зехтин:

Вземете чист памучен плат и нанесете малко зехтин. След това, като употребявате леки кръгови придвижвания, започнете да разтривате зехтина върху кожата. Оставете го, до момента в който се всмуква изцяло и изсъхне.

4. Как да премахнете драскотина от лакирана кожа благодарение на лак за нокти:

Що се отнася до лакирана кожа или с елементарни думи, кожа, която е била обработена с лак, процесът на унищожаване на драскотина е много елементарен. Главно тъй като лъскавото покритие, приложено върху кожата, обезпечава спомагателна отбрана. Грижата за кожа, която е била обработена с лак, изисква единствено нейното разчистване и поддържането й блестяща. Можете да извършите това, като употребявате неща, които имате разполагаем в личния си дом.

Как се употребява:

Напълнете купата с хладка вода и прибавете няколко капки сапун. Използвайте чист памучен парцал. Натопете го в течността и я нанесете върху кожата, където има драскотини. Оставете да изсъхне. Нанесете тъничък пласт транспарантен лак за нокти и го оставете да изсъхне.

5. Как да почистите кожени обувки благодарение на паста за зъби

Пастата за зъби може да се употребява като почистващ препарат. Не единствено можете да я употребявате, с цел да почистите банята, да полирате среброто или да почистите огледалото, само че можете да я употребявате и за разчистване на кожените обувки.

Изцедете паста за зъби на чиста памучна забрадка. Разпръснете я на обувките си с леки кръгови придвижвания. След това вземете четка за разчистване на обувки и започнете да вървите по цялата повърхнина на обувките си. Накрая вземете чиста памучна забрадка и извадете цялата паста за зъби от повърхността на кожата.

6. Как да премахнете петната от сол от кожата с бял оцет

Всички се сблъскваме с петната от сол през зимата. Белият оцет прави чудеса, когато става въпрос за унищожаване на петна от сол и е необикновено елементарно!

Как да го употребявате:

Добавете 1 супена лъжица бял оцет в чаша, напълнена с хладка вода. Вземете памучна забрадка и потопете върха й в течността. Разтрийте обувките си с намокрената памучна забрадка, както бихте създали, в случай че ги полирате.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР