Въпреки че казусът с парите на пътностроителните фирми влезе за

...
Въпреки че казусът с парите на пътностроителните фирми влезе за
Коментари Харесай

Пътностроителни фирми отново излязоха на протест

Въпреки че въпросът с парите на пътностроителните компании влезе за разглеждане в Народното събрание през днешния ден те още веднъж излязоха на общонационален митинг.

Те упорстват страната да им изплати 1 милиард лв. за свършена, съгласно тях, работа. Едновременно с националния митинг на жълтите павета, демонстрации и пътни блокади ще има в редица градове на страната.

Работници от пътно поддържащите компании в Смолян блокираха за половин час основен път Смолян-Пловдив. Протестът е съгласуван с ББА-Пътища. Работниците упорстват страна да заплати осъществените настоящи поправки, които не са плащани от една година. От януари не е платено и зимното поддържане. В момента всички пътни поправки в региона са спрени.

Протест на пътностроителните компании и в Благоевград. Точно в 11 часа тежка техника от камиони блокира за малко кръговото кръстовище, което свързва Автомагистрала `Струма` с основен път Е-79 в посока Кулата. На място имаше и десетки служащи, които настояха властта да им изплати дължимото до края на месец април.

И чиновниците на " Автомагистрали - Черно море " възобновяват протестните си дейности поради забавянето на решението на Народното събрание за погашение на дължимите 28 млн. лева за ремонт на правата Чирпан-Стара Загора. Около обяд желанията им са да блокират пътен възел Белокопитово, Ришки и Айтоски проход.

Вижте какви са настояванията на строителите във видеото от ръководителя на ББК " Пътища " Стефан Чайков.

По тематиката работи Екип на " По света и у нас "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР