Въпреки, че, както показаха публикуваните вчера данни, икономиката на САЩ

...
Въпреки, че, както показаха публикуваните вчера данни, икономиката на САЩ
Коментари Харесай

Големи корпорации в САЩ са в желязно здраве въпреки пандемията

Въпреки, че, както демонстрираха оповестените през вчерашния ден данни, стопанската система на Съединени американски щати се е свила с трагичните 32.9% през второто тримесечие поради коронавирусната зараза (най-сериозният спад, откогато през 1947 година стартира да се води статистика), някои от най-големите американски корпорации показват жерязно здраве макар пандемията.

Калифорнийската софтуерна компания Епъл (Apple) опроверга изрично прогнозите на анализаторите, отчитайки нарастване от 11 % на годишна база в приходите за третото тримесечие на финансовата си година, които възлизат на 59,7 милиарда $, съобщи Франс прес.

Компанията не отговори на упованията на анализаторите, които смятаха, че активността ѝ ще претърпи значителен спад вследствие на затварянето на магазини и карантинните ограничения по света поради ковид. Тя сподели впечатляващо нарастване както в приходите от артикули (10 процента), по този начин и в тези от услуги (15 на сто).

Нетната облага на Епъл за интервала е 11,3 милиарда $, до момента в който анализаторите предричаха тя да е малко под 9 милиарда $.

Пандемия или не, приходите на американската софтуерна компания Facebook са се нараснали с 11 на 100 през второто тримесечие на годината, и възлизат на 18,7 милиарда $ - резултат, надхвърлящ упованията на анализаторите, съобщи Франс прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР