Въпреки, че избирателите имат критики, както по отношение на развитие

...
Въпреки, че избирателите имат критики, както по отношение на развитие
Коментари Харесай

Георг Спартански е основният претендент за кметския стол в Плевен

Въпреки, че гласоподавателите имат рецензии, както във връзка с развиване на община Плевен, по този начин и във връзка с работата на сегашния кмет, все още Георг Спартански е главният кандидат за кметския стол. (28 % от гласоподавателите в община Плевен декларират поддръжката си за него). Това демонстрира проучване на социологическа организация "Медиана ".

Като цяло, леко доминират настройките за промяна на кмета, само че те се разпръскват в разнообразни направления – към разнообразни претенденти. От друга страна, Спартански има забележителна маса симпатизанти, задоволени от неговата работа (или най-малкото приемащи, че той е по-добрият избор.)

Основните съперници са претендента на ГЕРБ (Мирослав Петров) и Илиян Йончев (БСП) – надлежно с към 22 % и 19 % от гласоподавателите в Плевен. Следват доктор Калин Поповски (ВМРО) и Цветан Антов (АБВ).

Към момента, най-вероятно е кметските избори в Плевен да се решат на балотаж сред сегашния кмет Георг Спартански и претендента на ГЕРБ или Българска социалистическа партия. Прави усещане, че все още Спартански притегля значително симпатизанти точно измежду последователите на ГЕРБ и Българска социалистическа партия. Това ускорява неговите позиции, само че може да се окаже и уязвимост. (Ако в последния миг хората с партийни пристрастия се подчинят на партийната дисциплинираност и гласоподават за „ своя “ претендент макар благосклонностите си).

При балотаж, възможностите са още веднъж на страната на Георг Спартански. Кандидата на ГЕРБ мъчно може да разчита на преливане на гласове отляво. Кандидата на Българска социалистическа партия мъчно маже да разчита на гласове от ГЕРБ.

Към момента, данните обрисуват висока изборна интензивност – над 60 % от гласоподавателите декларират подготвеност да гласоподават на идните локални избори.

Изследването е извършено от организация „ МЕДИАНА “ по поръчка на „ Институт за съвременна политика “. Проведено е на терен 27 септември – 1 октомври 2019 година с 470 индивида 18+ години, поданици на община Плевен и е представително за общината.

Забележка: Това е моментна фотография на предизборните настройки в община Плевен, към 1 октомври 2019 година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР