Въпреки че инкасира гол от съблекалните, Борусия Дортмунд зарадва феновете

...
Въпреки че инкасира гол от съблекалните, Борусия Дортмунд зарадва феновете
Коментари Харесай

Дортмунд опука баварци, дръзнали да вкарат след 29 секунди

Въпреки че инкасира гол от съблекалните, Борусия Дортмунд зарадва почитателите си с същински побой над баварския Аугсбург. Вестфалците пуснаха попадение единствено 29 секунди след първия съдийски сигнал, само че малко по-късно изравниха и след това смълчаха съперника с крайното 5:1.

За втора поредна година "жълто-черните " пуснаха гол към 30-та секунда на старта на акцията си. Миналата година Жан-Кевин Огюстен от Република България Лайпциг прониза мрежата на бъдещия вицешампион, а в този момент това стори Флориан Нидерлехнер.

Но отговорът беше мълниеносен, откакто Борусия изравни посредством Пако Алкасер още в 3-та минута. До почивката повече попадения не паднаха, само че малко след нея последваха три мощни удара по противника - от Джейдън Санчо, Марко Ройс и Пако Алкасер. В края Юлиан Бранд оформи тежкия разгром за баварците с пети гол в мрежата им.

Иначе, както към този момент споменахме, мачът стартира с мразовит душ за домакините. Мадс Педерсен направи страховит пробив и откри непокрития във вратарското поле Нидерлехнер, за който не остана нищо по-лесно от това да вкара топкаат в мрежата за 1:0 в 29-та секунда.

Но отговорът на Борусия беше мълниеносен. При сходна обстановка топката стигна до аутлинията на Аугсбург и беше пусната паралелно на голлинията, вратарят мазета напълно леко и заложи за Алкасер, който я мушна под плонжа му за 1:1.

Последва същинска стихия пред вратата на баварците. Юлиан Вейгъл, Матс Хумелс, Марко Ройс на два пъти и Аксел Витсел направиха невероятни пропуски. Но точността изневери на всички в Дортмунд и в последна сметка до почивката повече попадения не паднаха.

След нея всичко се реши небрежно сред 51-та и 59-та минута, когато домакините нанизаха три безответни гола. Първо Джейдън Санчо получи страховит пас отдясно в наказателното поле от Аксел Витсел и с прелестен шут преодоля Томаш Кубек за цялостния поврат.

В 57-та минута гостите рухнаха, когато след една неточност в отбраната им и неприятна интервенция на вратаря разреши на Алкасер да стигне до една отбита топка и с пас с едно допиране да откри непокрит Марко Ройс, а той без закъснение се разписа за 3:1.

Всичко завърши две минути по-късно, когато Пако Алкасер заби същински шедьовър от границата на наказателното поле и направи резултата 4:1. До края на мача вестфалците се забавляваха и правеха шоу за почитателите си.

Те ги зарадваха и с пето попадение в 83-та минута, когато прецизен беше Юлиан Бранд, засекъл съвършено подаване на Аксел Витсел, който направи доста мощен мач. С осъществяването си Бранд постави точка на разногласието с крайното 5:1.

Така Борусия записа най-убедителната за момента победа в първия кръг на Бундеслигата и това разреши на момчетата на Люсиен Фавр да излязат на върха на класирането, въпреки към момента да би трябвало да се изиграят три дуела от кръга.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР