Въпреки че имаше недостиг на контейнери в разгара на пандемията,

...
Въпреки че имаше недостиг на контейнери в разгара на пандемията,
Коментари Харесай

Световната корабоплавателна индустрия е изправена пред нов проблем – твърде много контейнери

Въпреки че имаше дефицит на контейнери в разгара на пандемията, международната стопанска система в този момент е изправена пред проблем от противоположно естество – контейнерите към този момент са прекалено много, написа Су-лин Тан за.

В допълнение към спадащите цени за товари, данните демонстрират, че депата за контейнери - употребявани за предпазване на контейнери след разтоварването им, са цялостни или съвсем запълнени.

Това се приема за симптом за спадащо световно търсене и идно закъснение на стопанската система.

Търговците и спедиторите настояват, че спадът на световното потребителско търсене не е знак, че световната стопанска система се възстановява след неистово повишаване на потреблението след премахването на локдауните от интервала на пандемията в редица страни по света., а знак за спад на „ потребителския вкус “.

„ Няма задоволително място в депото, с цел да се поберат всички контейнери “, сподели основният изпълнителен шеф на платформата за онлайн контейнерна логистика Container xChange Кристиан Рулофс  тази седмица.

Главният изпълнителен шеф на италианското контейнерно хранилище Sogese Андреа Монти сподели пред Container xChange, че неговите депа са цялостни.

„ Каквото и да влизаше и излизаше, нашето хранилище в Милано беше блокирано. Обемът на контейнерите в депата се усилва дотам, че връщаме някои поръчки за съглашения за обслужване на хранилище. Ние сме в обстановка, в която не можем да приемем нови клиенти за някои локации ”, добави той.

Монти сподели на Container xChange, че пиковият сезон на доставките на артикули, с наближаването на коледните и новогодишните празници, „ механически не се е случил тази година “.

„ Търговците на дребно са внимателни във връзка с високото равнище на запасите, които имат “, сподели Монти.

„ Това, което се случи в този момент, е, че товарът още веднъж идва „ в точния момент “ и затова ще видите закъснение на новите поръчки, защото фирмите се приспособяват към по-ефективно време за доставка на товари през океана “, добави той.

За да се борят с цялостните и претъпкани депа, пристанища като това на Хюстън започнаха да постановат такси за празни контейнери, престояли в терминалите повече от седем дни, споделя националния морски управител на световния снабдител на искове Sedgwick Дарин Милър.

„ Това, което мнозина не осъзнават, е, че през множеството време контейнерите в депата са празни “, сподели той пред CNBC.

„ Често оставени на едно място седмици наред, огромният брой контейнери на корабите или в пристанищата ни оставя с незадоволително складово пространство, което единствено изостря нашата продължаваща рецесия във веригата за доставки, защото оказва въздействие върху препозиционирането и придвижването на контейнерите “, добави Милър.

Потребителите могат да чакат търговците на дребно да оферират отстъпки, с цел да изчистят инвентара, сподели още той Милър.

Миналата седмица nай-голямата компания за морски товарен превоз Maersk предизвести, че цените на товарите са достигнали своя връх на фона на облекчаването на тапите по веригата за доставки и спадащото търсене. Компанията сподели на вложителите да чакат по-ниски облаги от морския превоз.

Близо 60% от 200-те спедитори, търговци и изпращачи, с които Container xChange беседва в изследване предишния месец, са споделили, че са изправени пред геополитически, стопански и политически опасности, които са наложили напън за понижаване на потреблението и затова за търсенето на контейнери.

„ Вече знаем, че пазарът е в низходящ ход във връзка с потребителското търсене заради голям брой фактори, като да вземем за пример страхове от криза и инфлационни опасности “, сподели представител на Container xChange пред CNBC.

„ Така че, несъмнено, има забележителен спад в потребителското търсене, което по-късно води до по-малко търсене на товари и затова до съразмерно понижаване на търсенето на контейнери в международен мащаб “, добави той.

Доставчиците раздават контейнери, с цел да понижат скупчването в депата, до момента в който доста от тях са прибягнали до курсове без товар, добави Container xChange.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР