Въпреки че има относително малък брой заразени сега е решителния

...
Въпреки че има относително малък брой заразени сега е решителния
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Извънредно положение не означава ограничаване на гражданските права

Въпреки че има релативно дребен брой инфектирани в този момент е решителния миг да се вземат ограничения с цел да ограничим разпространяването на вируса, разяснява новите ограничения вицепремиерът Томислав Дончев.

Взехме решение на следващия ден да предложим на националното заседание на следващия ден да се разгласи изключително състояние на територията на републиката.

Основните ограничавания са свързени с ограничавания на пътуването. Ние имаме потребност да ограничимв пътуването на български жители до страните с огромно разпространяване на вируса както и от тези страни. Има нужда от доста по-строго съблюдаване на карантината. Тук ще е нужни санкции прекъсване на обществени заплащания на лица, които не съблюдават карантината. Спиране на заведения, където има ступване на доста хора.

Трябва да следваме финия баланс на правата на жителите и да ограничим разпространяването. Това не значи прекъсване на стопанския стокооборот, нито ограничаване на цивилен права. Единствено правото на свобовно придвижване и то по явни аргументи. Не можем да допуснем инфектирани хора самоволно пда нарушават режима. Няма място за суматоха, сподели Дончев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР