Въпреки че има много причини да се наслаждавате на пиенето

...
Въпреки че има много причини да се наслаждавате на пиенето
Коментари Харесай

Експерти алармират: Тази любима гореща напитка може да ви докара рак на хранопровода!

Въпреки че има доста аргументи да се наслаждавате на пиенето на чай, може би би трябвало да оставите горещата напитка да се охлади малко, преди да отпиете първата глътка. Ново изследване, оповестено в International Journal of Cancer, потвърждава, че пиенето на доста парещ чай може да увеличи риска от рак на хранопровода, предава cbsnews.com.

" Много хора обичат да пият чай, кафе или други горещи питиета. Въпреки това, съгласно последния ни отчет, пиенето на доста парещ чай може да усили риска от рак на хранопровода, по тази причина е целесъобразно да се изчака горещите питиета да се охладят преди пиянство ", споделя доктор Фархаф Ислами от Националния институт за ракови болести, създател на проучването.

За изследването си Ислами и неговият екип са наблюдавали над 50 000 души на възраст сред 40 и 75 години, в продължение на 10 години.

Анализът по време на последващия интервал откри, че 317 от тези хора са почнали да развиват рак на хранопровода, който може да бъде гибелен. Националния институт за ракови болести регистрира, че към 17 290 американци са били диагностицирани с него предходната година, и единствено към 19% от пациентите са съумели да оцелеят до 5 години.

Изследователите са разкрили, че пиенето на 700 мл (около три чаши) на ден, или повече, при по-висока температура (140 ° F или по-горещо) носи 90% по-висок риск от рак на хранопровода, спрямо хора, които пият същото количество при температура под 140 ° F.

Това не е първият път, когато учени аламрират, че прекомерно горещите напитки покачват риска от рак. През 2016 година Световната здравна организация издаде отчет, съгласно който пиенето на " доста горещи " питиета от всевъзможен тип би могло евентуално да увеличи риска от рак и да ги класифицира като " канцерогенни " за хората.

В страни като Китай, Иран и тези в Южна Америка, където чайовете са обичайната напитка, те се пият при извънредно високи температури - над 65 или 70 градуса по Целзий.

В Съединени американски щати и Европа горещите питиета нормално се сервират при по-ниски температури.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР