Въпреки че има много прилики в това как алкохолът влияе

...
Въпреки че има много прилики в това как алкохолът влияе
Коментари Харесай

Могат ли жените да носят на алкохол, колкото мъжете

Въпреки че има доста прилики в това по какъв начин алкохолът въздейства на мъжете и дамите, не трябва да подценяваме обстоятелството, че съществуват и някои значими разлики.
 Жените, алкохолът и връзката с рака на гърдата
Връзката сред алкохола и рака на гърдата

Когато количеството е решаващо

Да не забравяме, че не можем да " носим " на алкохол, колкото мъжете, което си има и своето разумно генетично пояснение.

Ако жена и мъж пият едно и също количество, равнището на алкохола в кръвта на дамата съвсем постоянно ще бъде по-високо от това на мъжа и аргументите за това са няколко.
 Снимка 432526

Жените нормално са по-слаби и по-дребни от мъжете, а не е без значение, когато несъмнено количество алкохол влиза в едно по-голямо и едно по-малко тяло. При идентична височина и тегло дамите всмукват 30% повече алкохол в кръвта си от мъжете, което значи, че дамите се напиват по-бързо със същото количество алкохол.

Дори в случай че дамата е със същото тегло като мъжа, тя ще има по-високо равнище на алкохол в кръвта, в случай че двамата изпият едно и също количество. Причината за това, е, че алкохолът се задържа във водата на тялото, а не в телесните мазнини.

Обикновено дамите имат по-висок дял на телесните мазнини от мъжете, което значи, че имат по-ниско наличие на вода в тялото. Това пък е показателно за обстоятелството, че алкохолът в техния организъм има по-висока централизация в кръвта.
 Снимка 405396

Освен това мъжете разполагат с по-голямо количество от ензима ADH, който разгражда алкохола в стомаха, преди той да отиде в черния дроб. На процедура по-голямата телесна маса е спомагателен фактор, който покачва алкохолната устойчивост на мъжа, заключват от Drinkware.
 Напиването, Англия и коя е най-алкохолизираната нация
В коя страна популацията се напива най-често

Ето ги най-големите пияници
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР