Въпреки че има и някои хора, които изобщо не обичат

...
Въпреки че има и някои хора, които изобщо не обичат
Коментари Харесай

4 причини да си хапваме шоколад

Въпреки че има и някои хора, които въобще не обичат шоколад, множеството биха се съгласили, че сладкото лакомство е обичаното им прелъщение. От подобен с карамелени късчета и кремообразни пълнежи до разновидности с орехови ядки и сушени плодове - има доста типове шоколад, които могат да удовлетворят усета на всекиго.
Но кой е най-хубавият тип във връзка с здравето? Лекарите и диетолозите биха споделили в унисон - черния шоколад - и колкото по-висок е процентът на какаото в него, толкоз по-добре.
Имайки поради, че 7 юли е Световният ден на шоколада, дано погледнем за какво би трябвало да поглезим себе си с вкусното блокче и за какво би трябвало да изберем черен шоколад пред млечен или бял, съгласно турския диетолог Ерди Абдула Угур. С неговото мнение ни среща „ Сабах “.

Антиоксидантна "електроцентрала "
Какаовите зърна са цялостни с антиоксиданти и колкото по-малко са обработени, толкоз по-високо в тях е наличието на антиоксиданти. Колкото и да са вкусни, в млечния и белия шоколад, за жалост, има доста захар и някои марки даже употребяват мляко на прахуляк вместо действителната съставна част, което въздейства негативно на имунната система. Затова се пробвайте да изберете шоколади с понижена захар и повече от 70% какао.

Понижава холестерола
Какаовите зърна, от които се прави шоколада, имат също противовъзпалителни свойства, които оказват помощ против увреждания на тъканите. Това е и повода някои лекари да го предлагат за битка със сърдечно-съдовите болести.
Антиоксидантите, които шоколадът съдържа, могат да оказват помощ за намаление на LDL холестерола - „ неприятния “ вид, който води до струпване на мазнини в артериите ви, като от самото начало поддържа HDL холестерола - „ положителния “ вид, който работи като „ чистач “ на спомагателния холестерол и „ измита “ натрупването му надалеч от артериите и назад към черния дроб.

Предотвратява неврологични болести
Какао съдържа флавоноиди - съединения, намиращи се в растителните храни, които имат страхотни противоракови и противовъзпалителни свойства. Тъмният шоколад има цели осем пъти повече флавоноиди от млечния шоколад. Последните изследвания демонстрират, че тези здравословни химикали могат да усилят притока на кръв към мозъка, събуждайки вяра за лекуването на неврологични болести като заболяването на Алцхаймер и Паркинсон.

Яжте го за по-добра кожа
Шоколадът може да помогне също на кожата ни да се обнови и да се регенерира с помощта на полифенолите, които съдържа. Като поддържа кожата хидратирана и и оказва помощ на кожните функционалности от вътрешната страна на открито, тъмният шоколад също оказва някои позитивни резултати върху дерматита и кожните обриви. Антиоксидантите вътре в шоколада могат да оказват помощ също на кожата да резервира еластичността си посредством поддържане на производството на колаген и подсилване на способността за самообновяване на кожата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР