Въпреки че хората с аутизъм обикновено не са агресивни, много

...
Въпреки че хората с аутизъм обикновено не са агресивни, много
Коментари Харесай

Джаджата, която предвижда агресия

Въпреки че хората с аутизъм нормално не са нападателни, доста от тях от време на време и непринудено получават гневни прояви, които даже фамилиите им мъчно могат да плануват или предотвратят.

Аутистите натрупат стрес и напрежение, също като хората без аутизъм, само че в някакъв миг това струпване може да се прояви в нападателно и яростно държание, за което най-често няма забележима и директна причина.

Професор Матю Гудуин от университета в Бостън, Съединени американски щати, е основал дребна джаджа, която има капацитета да направи живота на хората с аутизъм и фамилиите им много по-лесен и спокоен.
 Снимка 439668

Устройството може да планува гневните прояви с старание от 84% цяла минута преди те да се проявят, давайки опция на близките да успокоят страстите на човек с аутизъм и даже да му оказват помощ да овладее яростта си, още преди тя да е реалност.

Джаджата се прикачва непосредствено към тялото и непрекъснато следи пулса, потенето, температурата на кожата и придвижването на ръцете.

Нужно е човек да прекара 87 часа с джаджата, с цел да може тя да " свикне " и да заучи самостоятелните му индикатори.
 Снимка 439669

Устройството към момента е в тестов интервал, само че от Бостън оповестяват, че сега работят по това да усилят интервала на предупреждение от една до няколко минути.

Очаква се акуратността й също да бъде усъвършенствана от сегашните 84%, макар че при първичните проби фамилиите, в които има дете или възрастен с аутизъм, настояват, че даже 60% старание биха внесли голяма доза успокоение в всекидневието на цялото домакинство.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР