Въпреки че готвенето на пара стана особено модерно в последно

...
Въпреки че готвенето на пара стана особено модерно в последно
Коментари Харесай

Здравословните ползи от готвенето на пара

Въпреки че готвенето на пара стана изключително съвременно напоследък, когато доста от хората се възпламениха по здравословното хранене, в действителност това е един много античен способ. Идеята идва от Китай, където готвенето на пара е било желан метод на готвене.

При него се резервират естествения цвят на продуктите и витамините в тях. За доста артикули даже това е най-хубавият метод за опазване на хранителната им стойност. Диетолозите също поучават да се натъртва на този способ на подготвяне на храната.

На пара може да се подготви съвсем всеки артикул – месо, риба, морски блага, зеленчуци, зърнени култури. Здравословни изгоди от готвенето на пара са доста:

Хранителните субстанции се резервират по-добре, защото естествените свойства на продуктите остават непокътнати. Минералните соли не се разтварят, не всмукват вода. А ястията стават по-вкусни.
 зеленчуци iStock/Getty Images-->
Така приготвената храна усъвършенства храносмилателния развой.

Дали употребявате специфичен апарат за готвене на пара, железна решетка или гевгир, вие ще се наслаждавате на храна, приготвена по друг метод. А резултатът ще ви изненада.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР