Въпреки че фурмите не се считат за супер храна, те

Въпреки че фурмите не се считат за супер храна, те ...

Какво се случва с тялото ни, ако ядем по 3 фурми на ден.

Въпреки че фурмите не се считат за „супер храна”, те са много близки по състав до нея. Всъщност, предлагат наистина много ползи за здравето, така че е почти необходимо да ги вкараме в ежедневното си меню. А фактът, че са сладки и вкусни, ги прави още по-примамливи! Ето какво ще се случи с тялото ви в рамките само на седмица, ако консумирате по 3 фурми дневно.

Според Джули Гардън-Робинсън, доктор по физика и професор в държавния университет в Северна Дакота, фурмите съдържат химичния елемент бор, който поддържа костите здрави. Друго проучване пък доказва, че минерали като фосфор, калий, калций и магнезий, които се намират в сушените плодове, се борят успешно с болести като остеопороза.

Фурмите се радват и на високо съдържание на фибри, което е първият признак за изрядна храносмилателна система.
8 безценни приложения на ЛИМОНА

Малките вкусни плодчета съдържат витамин В6, който доказано помага на тялото да произведе серотонин и норепинефрин, отговорни за здравето на мозъка. Серотонинът регулира настроението ви, докато норепинефринът се бори със стреса. Ясно е, че колкото повече витамин В6 приемаме, толкова по-добре ще се чувстваме не само физически, но и психически.
Какво още се случва с тялото ни разберете в iWoman.bg!

Източник: actualno.com