Сметките ще бъдат по-скъпи за всяко трето домакинство, като най-бедните ще бъдат по-засегнати, казва Resolution Foundation

...
Въпреки че енергийният регулатор Ofgem ще обяви в петък колко
Коментари Харесай

Въпреки че енергийният регулатор Ofgem ще обяви в петък колко енергийни фирми могат да таксуват за единица мощност.

Фиксираните разходи, които клиентите плащат, за да имат домовете си свързани към мрежата, се повишиха през последните години, тъй като редица доставчици на енергия фалираха. Дневната постоянна такса покрива разходите за отказ на доставчика.

В резултат на тези фактори, повече от едно на всеки трима (35%) от английските домакинства – еквивалентно на 7,2 милиона домове – ще получат по-високи сметки за енергия тази зима от последно.

От най-бедната десета от домакинствата в Англия почти половината (47%) ще се изправят пред по-високи разходи, каза фондацията.

Въпреки че цената на единица енергия пада, това ще бъдат компенсирани от увеличението на дневната постоянна такса и факта, че правителствената универсална схема за подпомагане на сметки за енергия от £400 приключи.

Тези, които могат да се възползват, са хората в домовете, които използват най-много енергия.

Прочетете повече
Ограничението на цените на енергията на Ofgem „коства пари на хората и повишава инфлацията“
Ревизията на Ofgem надолу на средното потребление на енергия означава прогнозирани по-ниски сметки, но все още по-високи от историческите нива

Междувременно домакинствата, които консумират сравнително малко енергия, са изправени пред увеличени сметки в сравнение с миналата зима.

Имотите, които използват по-малко от 79% от обичайното потребление на газ и електричество, ще бъдат таксувани повече през зимните месеци, каза Resolution Foundation .

Повече от една трета (35%) от английските домакинства попадат в тази категория, като броят им нараства до почти половината (47%) от най-бедната десета от домакинствата в Англия.

Допълнителното Твърди се, че разходите често са „значителни“, тъй като приблизително едно на всеки осем дома, което се равнява на 2,7 милиона домакинства, ще има зимни сметки за енергия, увеличени със £100 или повече, отново нараствайки до почти една четвърт (24%) от най-бедната десета на семействата.

Данните показват, че кризата с разходите за живот далеч не е приключила, когато се комбинира с и , каза старшият икономист във Resolution Foundation Джонатан Маршал.

„Въпреки че правителствените схеми подобриха насочването на подкрепата си по време на кризата към най-нуждаещите се, остават значителни пропуски, които трябва спешно да бъдат отстранени, за да се помогне на най-уязвимите да преминат през предстоящите предизвикателни месеци“, каза той.

„В в по-дългосрочен план правителството трябва да намали зависимостта на Обединеното кралство от газ и да подобри състоянието на изолацията на дома ни, за да предотврати превръщането на зимната енергийна криза в ежедневие."

The Resolution Foundation се стреми да подобри жизнения стандарт на семействата с ниски и средни доходи.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР