Въпреки че е средата на седмицата, а сряда вечер не

...
Въпреки че е средата на седмицата, а сряда вечер не
Коментари Харесай

Помага ли кафето когато прекалим с алкохола

Въпреки че е средата на седмицата, а сряда вечер не е най-подходящото време за щуро празненство, постоянно би трябвало да сме готови, в случай че някой ни излъже с почтено излизане или отпразнуваме малко по-шумно успеха на обичания тим тази вечер.

Сигурно ни се е случвало да сложим завършек на рискова серия коктейли с едно кафе. Ей по този начин, за отскок и освежаване. А в сутрините след нощ, изпълнена със солидно количество алкохол, също виждаме в кафето един от спасителите си.

Щом всеки ден ни оказва помощ да влезем в кондиция, значи би трябвало да изгони и махмурлука, нали?! До известна степен да, само че по-скоро не.

Причината е, че кофеиновата напитка може да ни ободри и разсъни, само че няма по какъв начин да понижи равнището на алкохол в кръвта. Затова и резултатът й е временен и надалеч не като на антидот.

Консумацията на доста течности разрежда признатото количество високоградусови питиета. А, както знаем, кафето дехидратира. Така че, резултатът му се разграничава радикално от търсения. Може мисловната ни активност да се възвърне и съзнанието да се обясни, само че координацията си остава същата, каквато кардинално при приложимост на алкохол.

Затова не е целесъобразно да караме, успокоени, че сме изпили две кафета преди да тръгнем. След няколко чаши алкохол, кофеиновата течност няма да ни накара да изтрезнеем мигновено. Най-много да ни заблуди и да стане още по-опасно.

За да се стигне до този извод, участниците в проучването изпиват несъмнено количество алкохол, съобразено с килограмите и възрастта им. Достатъчно, с цел да ги хване, както се споделя.

След това би трябвало да прокарат тънка тел през железен обръч, без да го допрат. Повечето не съумяват. Не се оправят със задачата и след едно кафе, макар че се усещат по-добре и декларират, че могат да го създадат. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР