Въпреки че е сред страните с най-много имунизирани в света

...
Въпреки че е сред страните с най-много имунизирани в света
Коментари Харесай

Притеснения във Великобритания - броят на новозаразените расте въпреки ваксините

Въпреки че е измежду страните с най-вече ваксинирани в света против COVID-19, последните числа от през вчерашния ден демонстрират, че новите случаи на ковид на дневна база във Англия са достигнали най-високото си ниво от юли – 45 066 новозаразени.

Водещият здравен специалист на Англия проф. Крис Уити предизвести популацията да се готви за " извънредно сложна зима ". Коментарът му пристигна по време на годишната конференция на Роял Колидж в Ливърпул и бе изработен във връзка последните притеснителни данни, съгласно които новите случаи не спадат, смъртните случаи нарастват, а и поради рецесията с доставките на съществени артикули на Острова, проф. Уити е уверен, че зимата, която се задава, няма да е по никакъв начин лека.
свързани новини4270на 01.10.2021
По думите му системата на публичното опазване на здравето е сложена под риск освен поради увеличаващият се брой нови случаи на ковид, само че и поради предстоящата грипна вълна, както и съществуването на други евентуални вируси, осведоми Infobae.

Британската преса осведоми, че измежду главните политици и здравни съветници в страната се следи паника точно поради растежа на новите случаи, до момента в който министър председателят Борис Джонсън от своя страна не смята за належащо да стяга още веднъж противоепидемичните ограничения.

Само за седмица Англия е записала растеж на новозаразените с 11%, което не се беше случвало от 20 юли. По данни на откривателите високият % се дължи най-много на децата и младежите в учебните заведения, които са главен преносител на болестта.

Считано до 13 октомври във Англия са сложени 94 млн. ваксини против COVID-19. От тях 49 млн. души са получили първа доза, а 45 млн. са със приключен цикъл на имунизация. С други думи, 67,3% от английското население е ваксинирано против вируса.

Проф. Уити предизвести, че в случай че броят на новозаразените продължи да се повишава с тези темпове е прекомерно евентуално болничната система да бъде сложена под сериозен напън.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР