Въпреки че е шести поставен в основната схема на US

...
Въпреки че е шести поставен в основната схема на US
Коментари Харесай

Може ли Тийм да е човекът, който ще направи пробив на US Open?

Въпреки че е шести подложен в главната скица на US Open, надали някой съществено е смятал Доминик Тийм за кандидат за купата. Австриецът е чудовище на клей, само че на твърди кортове представянето му е криво-ляво и сигурно не приляга на състезател от топ 8 на международната класация по тенис.

На “Мастърс”-а в Монреал той загуби още в първия си мач от Диего Шварцман, а след това в Синсинати отпадна на четвъртфинал от ветерана Давид Ферер. През септември 2016 година той игра на край в Метц (АТР250) на твърда настилка, а от този момент не е прескачал полуфинали на който и да е шампионат на подобен вид кортове.

Съотношението му победи-загуби от Метц насам е 20 победи и 17 загуби, в това число двете на US Open. За да откри място за четвърта поредна година в трети кръг в Ню Йорк Тийм трябваше да избави три сет-бола при 6:4, 6:4, 4:6, 4:5, а в мача против Тейлър Фриц (когото след това съкруши със 7:5 в оказалия се финален четвърти сет) също по този начин австриецът отрази цели 16 от 18-те точки за пробив, които имаше съперникът му.

Срещу Адриан Манарино в идната фаза той ще се опита да изравни най-хубавото си класиране в US Open - на осминафиналите - в борба с Адриан Манарино. При състояние че Тийм е в много по-лесната половина на схемата обаче е изцяло действително да се мисли и за по-сериозен поход на австриеца. Препятствието му на осминафиналите обаче би било подло - Хуан Мартин дел Потро или Роберто Баутиста Агут. После вероятно най-високопоставеният му вероятен съперник е десетият Джон Иснър, тъй като номер 8 в схемата Жо-Вилфред Цонга към този момент отпадна след проваляне от Борна Чорич.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР