Въпреки, че е петзвезднияТ хотел на Сараево, Европа в самия

...
Въпреки, че е петзвезднияТ хотел на Сараево, Европа в самия
Коментари Харесай

Хотел Европа в Сараево е 2 в 1, но си струва само Бечката кафана

Въпреки, че е петзвезднияТ хотел на Сараево, Европа в самия център на босненската столица отстъпва наградата на TripAdviser 2018 за града на Isa Begov Hamam Hotel, а в Booking.com изостава с 8,3 към 9,1 като обща оценка.

Европа е реновираният остарял Титов хотел. Зданието е като разграничено на две. И то, като че ли наобратно.
Откъм ориенталската по дух и източна по посока част на центъра е неговото съвременно крило, гледащо към отлично проведената градина със актуален модерно бар, съседстващ с разкопки от древността и фамозния базар – безистен: най-големия туристически капан за посетителите на столицата на Босна и Херцеговина.

Откъм европейската по дух и западна по посока част на центъра е неговото ретро соцкрило, което е на успоредна на пешеходната улица с единствените в Сараево бутици на международни марки като Бос, която пък води към католическата катедрала на основната улица на този автентичен град.

Както разбираме на място, историята на хотела е по-стара от Югославия – империята на Тито. Защото той е отворен на това място, само че в несъществуваща към този момент постройка по време на австрийския протекторат, когато е и издигната огромна част от центъра на Сараево.

Духът на това време през днешния ден носи Бечкана кафана или Виенското кафене, което е най-хубавото нещо в хотел Европа. Направено е в присъщия за столицата на хабсбургите жанр. Лъснатите черрвеникави ламперии, огромните витрини, красивите колички, с които разнасят сладкишите придават чувство за успокоение, уют и великолепие, каквото рядко се среща в този град.

Все отново, малко по надолу по улицата, на която е основният вход на сладкарницата и хотела, се намира най-прочутата кебапчийница в цяла Босна – Жельо, която върви толкоз добре, че има „ филилиали” с номера 2 и 3 на същата тази възтясна пътна артерия. Хората непрекъснато си вземат огромни пити, в които като в джоб сервират напъхани 15 телешки кебапчета, които се сервират с йогурт, както тук назовават своя изсъхнал и безвкусен айран.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР