Въпреки че е една от най-доказаните и емблематични родни поп

...
Въпреки че е една от най-доказаните и емблематични родни поп
Коментари Харесай

Любима певица на милиони българи шокира с изповедта си

Въпреки че е една от най-доказаните и емблематични родни поп реализатори, Богдана Карадочева не получава нито стотинка пенсия от страната, а е почнала да натрупа креативен стаж още от невръстните 14 години. " Не получавам даже и обществена пенсия, все едно не съм жител на тази страна. Но какво да върша? Ще се боря някак! "

От години Богдана дружно със брачна половинка си – композитора Стефан Димитров, работят неуморно – той написа музика, а тя – текстове на песни. Не се оставят на произвола на ориста, само че и не мислят в тази посока. " Няма да умрем от апетит. Бог ще се погрижи за нас ", сигурна е Карадочева.

" Никой не се моли. Ние просто търсим правата си. Трудили сме се години наред... Целият си живот сме посветили на тази специалност, която е много тежка и комплицирана. И като всички други гилдии търсим правата си на жители на страната. Много от сътрудниците към този момент са заболели, в затруднено състояние, без приходи. Несправедливо е към цялата общественост. Някои споделят - те взимаха доста пари. Получавахме не като някои в този момент, както написа по вестниците, по 20-30 000 лева хонорар, а по 8, 12, 30 лева

И си купувахме сами апаратурата, шиехме си облеклата - това ни беше животът. Парадокс е, че документите ни били изгорели, след това се наводнили, до момента в който ги гаси пожарната, обаче на всички други - секретарки, партийни секретари, шефове и така нататък пенсиите са обезпечени. Техните документи не са ли горели и плували? Важно е хората да знаят истината - всеки от нас артистите беше един дребен цех, който носеше големи облаги на страната ".
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР