Въпреки, че е един от най-вкусните и сочни плодове, много

...
Въпреки, че е един от най-вкусните и сочни плодове, много
Коментари Харесай

Не яжте ябълки вечер

Въпреки, че е един от най-вкусните и сочни плодове, доста диетолози предизвестяват, че не е добре ябълката да се яде вечер.

Този плод, който укрепва имунитета, не би трябвало даже да се яде когато и да е на деня, а единствено заран. За тази рекомендация са изброени съответни аргументи.
 iStock/Getty Images
Според някои проучвания се предлага ябълката да се употребява рано заран, тъй като е богата на диетични фибри и пектин, намиращ се в нейната кора , написа македонският портал Арт кухня.

Повечето хора имат проблеми с храносмилането заради непълен сън или неприятни хранителни привички, тъй че яденето на ябълка заран, незабавно след пробуждане, е добра концепция. На закуска ябълките могат да подтикват храносмилането ни по-добре от всички други плодове , споделят диетолозите.
 iStock/Getty Images
Освен това пектинът в ябълките може да помогне да се отървете от токсините , защото води до елиминиране на канцерогените в организма.



Ако ядем ябълки късно вечерта или през нощта, този нападателен плод може да се обърне против нас и да натовари нашите чревни функционалности. Това значи, че ябълката през нощта ще ни поддуе и ще изпитваме дискомфорт в стомаха през цялата нощ.
 iStock/Getty Images
Също по този начин, намиращите се в ябълките органични киселини могат да усилят отделянето на стомашна киселина, което също може да форсира придвижването на чревното наличие.
Така че, съгласно експертите по хранене, най-добре е да ядете ябълки незабавно откакто сте станали или сред храненията , с цел да извлечете от тях максимума хранителни субстанции, да ускорите процеса на загуба на тегло, да имате красива и здрава кожа, чудесно храносмилане и т.н.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР