Въпреки че е част от Португалия, остров Мадейра е по-близо

...
Въпреки че е част от Португалия, остров Мадейра е по-близо
Коментари Харесай

8 причини да посетите остров Мадейра

Въпреки че е част от Португалия, остров Мадейра е по-близо до Африка, в сравнение с до Европа, написа profit.bg.

На четиричасов полет от Лондон или Париж, този замайващ субтропичен остров постоянно се съпоставя с Хавай поради вулканичните му пейзажи, бреговата линия и ботаническите чудеса.

Ето осем аргументи да посетите Мадейра - дестинация, която предлага европейско обаяние в тропическа конюнктура.

Можете да плувате в невероятни крайбрежни басейни на брега

На северозападния завършек на остров Мадейра селището Порто Мониз е дом на редица естествени плувни басейни, формирани от вулканична лава. Те са естествено запълнени от морската вода, която е кристално чиста.

Въпреки че басейните са изцяло естествени, на място има улеснения, като съблекални, детска площадка, тоалетни, шкафчета, шезлонги и снек-бар. На запад от Фуншал можете да се разноските по крайбрежната алея до скални басейни, нарязани на скали, в това число Doca do Cavacas и Camara de Lobos.



Природата ще ви остави без мирис

Този изумителен остров е построен от трагични скали, буйни долини, черни скалисти плажове и дива и прелестна природа, покрита с водни канали (левади).

Две трети от острова са класифицирани като естествен резерват, а вулканичната почва разрешават съвсем всичко да може да пораства на сушата. Отвъд столицата Фуншал, върховете и проломите на острова са съвсем пустинни, правейки ги идеални за туризъм, катерене, планинско колоездене.

Той е дом на едно от най-големите фойерверк празненства в света

Новогодишната нощ във Фуншал е нещо зрелищно поради фойерверки, които осветяват целия залив по време на грандиозно шоу на пиротехниката. Формата на залива обезпечава натурален амфитеатър и фойерверките се пускат от повече от 50 разнообразни места.

Тук е записан международният връх на Гинес за най-голямото шоу с фойерверки в света през 2006 година Традицията датира от 17 век, когато големи огньове осветяват последната нощ на всяка година.

Летището на острова бе преименувано при започване на 2017 година, с цел да уважи локалния воин на Мадейра Кристиано Роналдо. Суперзвездата на Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед се ражда в квартал Санто Антонио във Фуншал.

Pestana CR7 е бутиков хотел до пристанището, украсен със сувенири, включващи подписани блузи и бронзова статуя до входа. Намира се над музея " Кристиано Роналдо ", където има голяма сбирка от титли, манекени в действителни размери, фотографии и мейли на почитатели.

По целия остров ще видите плакати, улично изкуство, билбордове и артикули, изобразяващи Роналдо.



Можете да се разхождате из улиците на тобоган

Едно от най-забавните неща, които можете да вършиме тук, е спускането с тобоган по стръмните улици. Шейната се бута от двама души, облечени с бели униформи.

Този способ на превозване датира от 1890 година, когато локалните поданици са търсили елементарен метод да пътуват по стръмния път към столицата.

Не пропускайте кабинковия въжен превоз до Монте - 15-минутно пътешестване, което предлага панорамна панорама към залива Фуншал и океана.



Винарните оферират първокласно вино

Почвата на Мадейра и топлият климат го трансформират в най-хубавото място за развъждане на лозя, а островът създава най-хубавите международни виновност повече от 500 години.

Виното на остров Мадейра може да консумирате както като аперитив (поднесен сух), по този начин и като добавка към храна (сервирана сладка). Насочете се към очарователното рибарско населено място Câmara de Lobos за безвъзмездна дегустация в най-хубавия винопроизводител, Henriques & Henriques или във Фуншал, като се присъедините към обиколка и дегустация на Blandy's - известна винена ложа, датираща от 1811 година

Слънцето грее през цялата година

Известен като " остров на безконечната пролет ", субтропичният климат в Мадейра го прави чудесна дестинация за посещаване през цялата година.

Най-горещите месеци са август и септември, когато температурите доближават към 26 ° C, само че това е известно място за търсене на зимно слънце, защото температурите се движат към 19 ° C през януари и февруари.



Това е дом на красивия арт деко пазар на храните

Вкусете от локалния живот в Mercado dos Lavradores - пазар за храни във Фуншал, който датира от 1940 година Двуетажната зала е украсена със комплицирани ръчно рисувани плочки и е цялостна със сергии, предлагащи тропически плодове, зеленчуци, подправки и цветя.

Опитайте от плодове, за които в никакъв случай не сте чували преди и вижте по какъв начин риболовците обработват рибата в особено помещение.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР