Въпреки че душовете са предназначени да почистим телата си, ново

...
Въпреки че душовете са предназначени да почистим телата си, ново
Коментари Харесай

Как ни разболяват душовете

Въпреки че душовете са предопределени да почистим телата си, ново изследване разкрива, че са развъдници на микобактерии и могат да ни разболеят.

С течение на времето в душовете, които постоянно са топли и покрити с влага, последователно се натрупват с бактерии, наречени бактериални биофилми . Те самите разрешават развиването на микроорганизми.

Любопитни да схванат какво тъкмо живее в душовете, откриватели от Университета " Боулдър " в Колорадо събират проби от 656 семейства в цяла Америка и Европа, описват от Medical Daily.

 Снимка 356890

Според техните открития, оповестени в здравното списание mBio, до момента в който множеството от бактериите, открити в душовете, не са изключително рискови, то тези от рода Mycobacterium предизвикват съществени проблеми и са в обилие. При тяхното поемане рискуваме да развием белодробна зараза с нетуберкулозни микобактерии.

Според проучването не всички, които вдишват от бактериите, развиват зараза, тъй като бели дробове ги почистват естествено от организма. При други хора обаче, те предизвикват инфектиране на дихателната система, което, без уместно лекуване, води до сериозна белодробна зараза, характеризираща се с кашлица, зной, отмалялост и загуба на тегло.

 Снимка 389423

Изследванията демонстрират, че микробите са по-разпространени в металните душове , в сравнение с в пластмасовите, и тяхното струпване значително зависи от състава на водата.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР