Въпреки, че досега са излъчени само три епизода от общо

...
Въпреки, че досега са излъчени само три епизода от общо
Коментари Харесай

Сериалът Чернобил с най-висок рейтинг в историята, изпреварва Игри на тронове

Въпреки, че до момента са излъчени единствено три епизода от общо пет, Чернобил към този момент има по-висок рейтинг, в сравнение с паметните сериали Breaking Bad и Game of Thrones.

" Chernobyl " има впечатляващата оценка 9,5 от 10. Breaking Bad и Game of Thrones са чак на пета и шеста позиция.

Петчастовата драма „ Чернобил “, с присъединяване на звезди като Емили Уотсън, Джеси Бъкли, Стелън Скарсгард и Джаред Харис, споделя от близко за най-голямото злополучие в историята на нуклеарната енергетика.

В ранните часове на 26 април 1986 година пробата за сигурност на реактор в Чернобилската електроцентрала в Украйна пагубно се е объркал. Грешките са позволени от неприятно квалифицираната нощна промяна, които се занимават откриването по какъв начин реактор номер четири ще се оправи с спиране на зареждането.

Анатолий Дятлов, заместник-главният инженер, изигран от Пол Ритър, прави безразсъдни решения, които довеждат до детонация, която пуска 400 пъти повече радиоактивност от бомбата върху Хирошима, 41 години по-рано.

Съветските управляващи оповестиха формалния брой на жертвите - 31, макар че действителната цифра може да е била стотици хиляди.

В продължение на десетилетия на територията на обекта е построена 19-километрова зона за изключване - област, която в този момент е възобновена от дивата природа. Експертите споделят, че няма да е годно за обитаване за 20 000 години.

Сериалът " Чернобил " е сниман в нуклеарна централа в Литва, която беше изведена от употреба, до момента в който текат фотосите. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР