Въпреки че до настъпването на астрономическата зима има още три

...
Въпреки че до настъпването на астрономическата зима има още три
Коментари Харесай

Защо листата на дърветата падат по-бързо

Въпреки че до настъпването на астрономическата зима има още три седмици, температурите на открито падат все по-надолу. А тази година есента като че ли се изниза толкоз незабелязано, колкото и лятото кардинално обича го да прави .
 Климатичните промени, пожарите, равнището на океана и по какъв начин те могат да ни лишат от интернет
Как климатът може да спре интернета на милиони

Много към този момент го схванаха

Оказва се, че в действителност красивият временен сезон не е това, което беше. Според ново изследване на американски учени, климатичните промени и световното стопляне са оказали своя резултат върху есента. По-високите температури не престават по-дълго, есента е по-къса, а листата на дърветата опадат по-бързо - по този начин най-лесно може да се заключи това въздействие.

Последната смяна не е по никакъв начин за подценяване, тъй като дърветата са тези, които улавят въглеродния диоксид и по този метод оказват въздействие върху парниковия резултат и климатичните промени. А по-ранното опадане на листата значи по-малко уловени нездравословни излъчвания .
 Снимка 507284

Все още няма съответна оценка за това какви са загубите за природата, само че учените считат, че може да приказваме и за милион тона въглероден диоксид повече на година , което надвишава годишните излъчвания на Германия.

Учените откриват още, че температурата, продължителността на деня и количество уловен за сезона въглероден диоксид са факторите, от които дървото схваща по кое време към този момент не са му нужни листа.
 Снимка 507286

Ефектът се оприличава на този при преситен човек, който просто не може да погълне нищо към този момент. А когато дървото се пренасити с въглероден диоксид, листата му опадват. Това, от своя страна, значи, че неговата продуктивност до този миг е по-висока, както и нездравословните газове, с които би трябвало да се оправят, предава.
 Защо листата на дърветата трансформират цвета си през есента
Защо листата на дърветата трансформират цвета си през есента

Кой стои зад хубостта на есента

Прогнозите на учените са, че с тези темпове на световното стопляне към края на века есента може да стане едвам две-три седмици . В тях листата на дърветата ще пожълтяват и опадат. Всички тези заключения са въз основата на наблюдения на 430 хиляди дървета на 3800 места в Централна Европа от 1948 до 2015 г.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР