Въпреки че днес са едни от най-разпознаваемите имена в Силициевата

...
Въпреки че днес са едни от най-разпознаваемите имена в Силициевата
Коментари Харесай

Милиардерите, които са тръгнали от нищото

Въпреки че през днешния ден са едни от най-разпознаваемите имена в Силициевата котловина и Холивуд, доста милионери и милиардери не са водили живота, който имат в този момент. От прашните улици на своите градове до триумфа в кариера, те в действителност са извървели дълъг път променяйки доста неща.

За някои от известните персони, които в този момент са супер богаташи, а са имали съществени финансови усложнения, споделя Business Insider:

Преди да стане един от най-богатите хора в света създателят на основаната в Тексас телекомуникационна компания Excel Communications Кени Троут е продавал застраховки, до момента в който е учил в гимназия. Така е съумял да събере пари, с цел да следва в университета в Южен Илинойс. След като приключва той слага основите на своята компания, която 12 години по-късно става обществена.

През 1998 година той я продава за 3,5 милиарда $ и влага парите в надпревари с коне, които се трансформират в негово занимание и му носят съществени приходи. Богатството му през днешния ден възлиза на 1,4 милиарда $.

Главният изпълнителен шеф на Starbucks Харолд Шулц израства в семейство на водач на тир, който едвам е печелил задоволително " с цел да свърже фамилията двата края ". Шулц обаче е бил доста атлетичен и печели футболна стипендия за университета в Северен Мичиган, където приключва с тапия по връзки.

След това стартира работа в компанията за принтери и цифрови услуги Xerox. Всичко се трансформира, когато попада в дребен магазин за кафе Starbucks. Той е обичал толкоз доста кафето, че напуща тогавашната си работа и стартира в компанията за топли питиета, като става основен изпълнителен шеф през 1987 година.

Благодарение на него Starbucks се трансформира от дребна компания с 60 заведения в империя с 16 000 обекта по целия свят. Нетното положение на Шулц се равнява на 4,1 милиарда $.

През 1981 година Дон Уон Чанг, който и през днешния ден не е изключително прочут, емигрира със брачната половинка си от Южна Корея в Лос Анджелис търсене на триумф и нови благоприятни условия. Останало без пари, младото семейство няма висше обучение и задоволително добър британски език, поради което минава през доста сложен интервал.

Чанг и брачната половинка му първо пробват да влязат в бизнеса с кафе, само че схващат, че няма да съумеят по този начин. Той е работил като пазач, сервирал е кафе за няколко години, до момента в който не стига до собствен извод.

" Забелязях, че хората които карат най-хубавите коли са в бизнеса с облекла ", споделя Дон.

Скоро по-късно той отваря магазин за дрехи, ситуиран на 274 квадратни метра, наименуван Forever 21. Така Чанг слага началото на стилния бранд с 600 магазина в целия свят и посредством, на който през днешния ден е притежател на 6,1 милиарда $.

Когато е бил в гимназия Ралф Лорен дава отговор на въпроса за бъдещите си цели с една дума - милионер. Днес модерно гурото има 7 милиарда $. Той е бил най-малкото дете на еврейски имигранти. Лорен не е харесвал действителността, трансформирал е името си и е обичал да гледа филми, които са му служили като ентусиазъм, да са успее в стилния бизнес.

Стив Джобс е бил дете на двама емигранти и е станал милионер на 23-годишна възраст. Родителите на определяния като талант в модерната история са имали извънредно сложен живот и Джобс е бил осиновен от Паул и Клара Джобс. Той е имал пристрастеност към компютрите и е почнал да работи в компания за видео игри, до момента в който изобретява първия компютър за Apple. На 23 години е имал 1 милион $, до 24 години 10 милиона, а до момента в който е бил на 25 положението му стига 100 милиона $.

Преди гибелта си през 2011 година благосъстоянието му е оценено на 10 милиарда $.

Роман Абрамович е прочут по света като мулти милиардер и притежател на британския футболен клуб Челси. Той има има мажоритарни дялове в редица компании и втората най-голяма яхта в света. Нетното му положение възлиза на 13,3 милиона $.

Въпреки това, преди да влезе в класациите за най-богатите хора в света, той е бил сирак, израснал в Москва. Воден от желанието да реализира нещо са себе си, той напуща колежа и става бизнесмен. Инвестира в компании от петролната промишленост и в такива за произвеждане на стомана.

Основателят на компанията Luxottica, която създава известни марки очила Ray-Bans, Леонардо дел Векио е бил служащ във фабрика. Неговият татко умира и е отгледан единствено от майка си. За да завоюва някакви приходи той стартира работа във фабрика, която създава дребни детайли за автомобилни елементи и рамки за очила. Там той изгубва част от пръстта си при случай по време на работния развой.

Но на възраст от 24 години отваря собствен магазин за рамки на очила и слага началото на компанията си.

Франсоа Пино е търпял насмешки в учебно заведение за това, че е била безпаричен. Сега той ръководи групата за първокласни артикули PPR, която продава марки като Gucci и Stella McCarthney. Той прекъсва гимназия през 1947 година поради насмешки от съучениците си, че е безпаричен. Започва да работи в дребни фамилен бизнес за продажба на дърва.

Скоро той стартира да изкупува дребни компании и да търгува с тях, като е получавал рецензии за " безмилостната си политика ". Така той започва PPR и в този момент има 34 милиарда $.

Шелдън Аделсън в този момент има чисто положение от 37 милиарда $, само че той стартира също от нулата. Баща му е бил водач на такси и на Аделсън му се постанова да стартира да изкарва пари още на 12 година, като е раздавал вестници към квартала си.

След като прекъсва образованието си в колежа, той стартира да печели пари управлявайки вендинг машини, продавайки реклама за вестниците, консултирайки дребни компании. Той изгубва множеството от своите пари по време не рецесията, само че си ги връща назад и в този момент има Las Vegas Sands, която е най-голямата казино компания в света.

Основателят на софтуерната компания Oracle Лари Елисън има впечатлителното положение от 71,1 милиарда $. Той е отгледан от своята вуйна, само че откакто тя умира, Елисън се мести в Калифорния и работи много странни неща, преди да основе дребна софтуерна компания, която в този момент водеща в бранша. /money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР