Въпреки, че днес Европейския съд даде зелена светлина за Суперлигата

...
Въпреки, че днес Европейския съд даде зелена светлина за Суперлигата
Коментари Харесай

Клубове и федерации обявиха отказ от Суперлигата

Въпреки, че през днешния ден Европейския съд даде зелена светлина за Суперлигата май шампионатът няма да се реализира толкоз елементарно. Масово клубове и федерации оповестиха, че са срещу концепцията. 
Прочетете още
От Ла Лига, Бундеслигата и френската Лига 1 излязоха с публични мнения, а президентът на италианската футболна федерация Габриеле Гравина разгласи, че всеки клуб, който реши да се причисли към Суперлигата ще бъде изваден от Серия А. 

Асоциацията на Европейските клубове (ECA) и Асоциацията на европейските футболни последователи (FSA) също се оповестиха срещу по този начин замисления нов шампионат, който през днешния ден бе показан с освежен формат.

Английските медии пък припомнят, че след измененията, направени в резултат на първия скандал с оповестяването на Суперлигата, в случай че клубовете от топ 6 на Премиър лийг решат още веднъж да се причислят към шампионата, ще бъдат осъдени с лишаване на 30 точки и с санкции от по 25 милиона паунда.

Манчестър Юнайтед бе първият от британските клубове, които излезе с публична позиция след днешните вести. В нея от " Олд Трафорд " оповестиха, че позицията на „ алените дяволи “ е непроменена и 20-кратният първенец остава правилен на шампионатите под егидата на УЕФА.

Байерн (Мюнхен) и Атлетико Мадрид също разгласиха сходни позиции, в които подчертаха, че цялото европейско футболно семейство, като се изключи Реал Мадрид и Барселона, е срещу Суперлигата.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР