Въпреки че черният петък в Съединените щати беше белязан от

...
Въпреки че черният петък в Съединените щати беше белязан от
Коментари Харесай

Търговската война между САЩ и Китай може да потопи празничното пазаруване

Въпреки че черният петък в Съединените щати беше белязан от серия произшествия - стрелби, нахлуване с нож, упованията на търговците са за положителни доходи. В дълготраен проект, обаче, анализатори предизвестяват, че комерсиалната война сред Вашингтон и Пекин може да " потопи " празничното извършване на покупки.


Идва ли краят на дългите опашки пред магазините, се питат анализатори и дълготрайните им прогнози демонстрират, че скоро напорът от искащи да пазарят ще намалее. Причината - комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай. През лятото американският президент Доналд Тръмп таксува с спомагателни 25% мито китайски артикули на стойност 50 милиарда $. Няколко месеца по-късно, артикули и движимости от Китай за 200 милиарда $ се оказаха с мито 10 на 100. Ясно е, че когато се усилват митата, това се прибавя към цената на продуктите.
Джонатан Голд, вицепрезицент на Националната комерсиална федерация на Съединени американски щати: Потребителите ще стартират да усещат тази тежест. За страдание с политиката за митата, която се постанова сега, най-обикновените движимости - като тениски, долни дрехи, ще нарастнат. Обикновено в най-голяма степен това визира потребителите с по-нисък приход.
А логиката е такава - когато човек няма пари за най-необходимото, не харчи за дарове и по празниците. И най-засегнати ще са по-малките търговски обекти.
Гари Шапиро, изпълнителен шеф на потребителска асоциация: Когато продуктите костват повече, хората купуват по-малко. Когато се купува по-малко понижава търсенето. Това значи, че за производството на даден артикул ще са нужни по-малко хора. И по този начин, на база на сегашната митническа политика, се чака загуба на стотици хиляди работни места в Съединените щати.
Въпреки тежката година за няколко известни американски марки и търговски вериги, упованията им са за добра година.
Сандра Насауеър, стопански публицист: Потребителското доверие е по-високо от предходната година. Изглежда хората са подготвени да харчат пари, търговците убеждават вложителите, че чакат добър празничен сезон.
Дали годината е била добра или не ще стане ясно единствено след няколко месеца.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР