Въпреки че бюджетната комисия излезе с решение, от него не

...
Въпреки че бюджетната комисия излезе с решение, от него не
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Пенсиите трябваше да бъдат преизчислени още преди години

" Въпреки че бюджетната комисия излезе с решение, от него не стана напълно ясно какво тъкмо се случва занапред нататък, в случай че плануваното преизчисляване на пенсиите се отсрочи за декември, има заплаха то въобще да не се случи. По същото време се чака да бъде обсъждан и бюджетът за 2022 година, а това може да промени всичко признато досега ".

Така съобщи пред bTV съветникът на КТ " Подкрепа " Ваня Григорова.

" Преминаването на добавките от 50 лева сподели, че депутатите отхвърлят да признаят приноса на възрастните жители към страната. Те са като подарък на женитба. След няколко месеца може да бъдат отнети ", сподели още Григорова.

От синдикалната организация упорстват да се премине към преизчисляване на пенсиите, което е трябвало да се направи още преди години.

По мотив увеличението на парите за втората година от майчинството Ваня Григорова съобщи, че това е трябвало да се случи още преди доста време.

" Както при последното нарастване, по този начин и в този момент то, се направи с безспорна сума, а не като отношение към минималната заплата. Втората година майчинство е единствено за тези, които имат задоволително застрахователен стаж и са работили във времето, когато са излезли в майчинство. Притеснението ми е, че това нарастване ще важи до края на годината и по сходство на добавките за пенсиите, следващата година може да нямаме пари да го плащаме или това да се употребява за опрощение ", сподели тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР