Въпреки че БСП беше уж с единна позиция, че ще

...
Въпреки че БСП беше уж с единна позиция, че ще
Коментари Харесай

Как в БСП се разбрали да гласуват против Цацаров, ама не съвсем

Въпреки че Българска социалистическа партия беше сякаш с единна позиция, че ще гласоподава срещу избора на Сотир Цацаров за началник на антикорупционната комисия, депутатите се разцепиха и съвсем половината от тях гласоподаваха " за ". Социалистите, измежду които имаше вътрешни битки, не са на едно мнение даже по въпроса по какъв начин се е стигнало до това несъгласие.

По време на дебатите преди гласуването и водачът на Българска социалистическа партия Конелия Нинова, и зам.-председателят на парламентарната група на партията Крум Зарков оповестиха твърдо, че социалистите няма да поддържат нито Цацаров, нито другия претендент Симеон Найденов, който е народен представител от " Воля ".

Един от претекстовете на Заков за престоящото, сякаш общо гласоподаване, беше, че шефът на комисията се избира от Народното събрание. Социалистите от самото основаване на КПКОНПИ пазят тезата, че той би трябвало да се избира от президента.

" Няма да подкрепим нито един от претендентите. Причините могат да бъдат политически и институционални, несъмнено, доколкото гласуваме персона – и самостоятелни. В политически проект господин Цацаров е кандидатура на ръководещото болшинство. Това е неизбежно разследване от законодателното решение ръководителят на КПКОНПИ да се избира от Народното събрание. Този елементарен факт автоматизирано води до неоспорима връзка сред властта и органа, който би трябвало да следи за нейните корупционни прояви. Проверяваните избират проверяващите ", сподели Зарков.

Нинова пък разгласи, че Цацаров " явно е кандидатура на болшинството и ще мине с поддръжката на Движение за права и свободи ". И тя като Зарков разгласи, че Българска социалистическа партия няма да поддържа нито един от двамата претенденти.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР