Въпреки че броя на потвърдените случаи на коронавирус в Пакистан

...
Въпреки че броя на потвърдените случаи на коронавирус в Пакистан
Коментари Харесай

За Рамазана в Пакистан ще са отворени джамиите

Въпреки че броя на доказаните случаи на ковид в Пакистан пораства, държавното управление на премиера Имран Хан отстъпи под натиска на ислямските духовници и няма да затвори джамиите в страната по време на Рамазана - спазвания от мюсюлманите едномесечен пост, съобщи Асошиейтед прес.

По данни от през днешния ден доказаните случаи на ковид в страната са 7993, с 514 повече от през вчерашния ден. В последните 24 часа са умряли още 16 души, с което смъртните случаи стават 159. В Пакистан обаче религиозните водачи са авторитетна мощ, която разполага с въздействие и власт, и постоянно употребява страха, че може да изведе тълпи от хора по улиците, с цел да принуждава държавното управление да отстъпва пред настояванията им, отбелязва организацията.

Пакистанските управляващи сложиха под карантина хиляди ислямски проповедници

Пакистан бе упрекнат, че е спомогнал за плъзването на вируса на други места по света, в това число в Газа, откакто до началото на март отхвърляше да анулира събиране на десетки хиляди членове на ислямското мисионерско придвижване "Таблиги Джамаат " за религиозно събитие. Докато управляващите го анулират, хиляди хора към този момент бяха пристигнали в Пакистан и мнозина се върнаха в страните си инфектирани. В Пакистан няколкостотин членове на "Таблиги Джамаат " още са под карантина, защото тестванията им за вируса са били позитивни, а стотици други носители се пръснаха из страната, разнасяйки болестта.

Според някои оценки близо 2000 от доказаните случаи в Пакистан са свързани с "Таблиги Джамаат ". При все това държавното управление се съгласи през вчерашния ден да остави джамиите отворени, вместо да изиска от вярващите да съблюдават безвредна обществена отдалеченост. Това условие надали ще бъде спазено, откакто видни духовни водачи приканиха почитателите си да се стекат в джамиите.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР