Въпреки че Apple засега успява да избегне последствията от търговските

...
Въпреки че Apple засега успява да избегне последствията от търговските
Коментари Харесай

В Китай бързо набира обороти движението Бойкот срещу Apple

Въпреки че Apple към този момент съумява да избегне следствията от комерсиалните войни сред Съединени американски щати и Китай, китайските консуматори започнаха интензивно да се опълчват на Apple. Уеб изданието BuzzFeed заяви за бърз растеж на придвижването „ Бойкот против Apple „.В средата на тази седмица президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подписа декрет, забраняващ на американските телекомуникационни компании да закупуват задгранично съоръжение, което може да бъде евентуална опасност за националната сигурност. Под възбрана попадна и китайският софтуерен колос Huawei, който към този момент не може да закупува американски технологии без предварителното утвърждение от страна на държавното управление.

Китайските консуматори взеха решение да излеят своето неодобрение от тези събития върху Apple в обществената мрежа Weibo. Един от потребителите на Weibo стана изключително известен, откакто зададе въпроса, за какво хората купуват iPhone, откакто Huawei предлага напълно същите технологии, които даже са по-добри, изключително що се отнася до опциите на камерите.

Друг консуматор оповестява, че се усеща отговорен в тази обстановка и има намерение да се трансферира от Apple към различен бранд, незабавно щом може да си го разреши.

Това не е първият протест против Apple. През месец декември някои китайски компании заплашиха своите служащи и чиновници с уволняване, в случай че употребяват iPhone. В същото време на чиновниците, които се отхвърлят от смарт телефоните на Apple, работодателите предлагаха преференциални дотации за закупуване смарт телефоните на Huawei. Търговските войни усложниха обстановката.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР