Въпреки, че Angry Pumpkins е толкова силно вдъхновена от една

...
Въпреки, че Angry Pumpkins е толкова силно вдъхновена от една
Коментари Харесай

Ентусиаст създаде игра в стил Angry Brids изцяло с ИИ-инструментите ChatGPT, DALL-E 3 и Midjourney

Въпреки, че Angry Pumpkins е толкоз мощно въодушевена от една доста известна игра, която всички сме играли (Angry Birds), и която се лимитира до хвърлянето на птици, същинската стойност на Angry Pumpkins се крие в метода, по който е основана: играта на Хави Лопес е основана от не с екип от програмисти и разработчици, а с принадлежности с изкуствен интелект като ChatGPT и Midjourney, с които са основани кода и графиките.

Използвайки единствено натурален език, Хави подканил ChatGPT 4.0 да даде цялостни, работещи 600 реда код – инструкциите за основаване на интерактивна версия на „ Angry Pumpkins “. Midjourney бил употребен за основаването на обекти, герои и фонове, до момента в който за заглавния екран е оказал помощ DALL-E 3 на OpenAI.

Разработката на игри е скъпо начинание. Всяка година чуваме за многомилиардни придобивания на студия за разработка на игри – организации, които постоянно съдържат стотици членове в екипите си. За страдание, чуваме и за големи съкращения.

Но даже и отвън самите студия, бюджетът за създаването на игри е голям. Разработката на Cyberpunk 2077 за всички конзоли се прави оценка на към 500 милиона $. Оригиналната Angry Birds, на която Angry Pumpkins е нещо като копие, и която бе пусната през 2010 година пък е коствала 140 000 $.

Това, което демонстрира „ Angry Pumpkins “ на Хави Лопес, е, че изкуственият разсъдък е довел до големи икономии на разноски при създаването на игри. Всичко, от което към този момент се нуждаете е достъп до компютър и интернет връзка, която приключва на полето за подсещане на чатбот с изкуствен интелект. ChatGPT ви оказва помощ по пътя на основаването на кода. DALL-E или други техники за генериране на изображения се грижат за графиката. Други решения могат да оказват помощ по други способи, като да вземем за пример да набележат разноските за създаването, да основат музика или реалистични звуци и най-после да преведат цялата игра на няколко езика.

Можете да извършите всичко това на езика, който владеете, въпреки че, почтено казано, е малко по-лесно и по-евтино, в случай че е на британски.

Редица средства за създаването на игри станаха необикновено налични с увеличението на разнообразието и мощта на инструментите с изкуствен интелект. Всичко е въпрос на инженеринг на подсказките – което значи самообладание и итерации в насочването на ИИ, като не се доверявате изцяло на отговорите му и му давате от ден на ден елементарни указания за реализиране на комплицирани резултати.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР