Въпреки че аналоговата фотография е вече в историята на техниката,

...
Въпреки че аналоговата фотография е вече в историята на техниката,
Коментари Харесай

Спомени в снимки: Как да ги запазим

Въпреки че аналоговата снимка е към този момент в историята на техниката, то тя не е вечно забравена. Това мнение споделя и известният шуменски фотограф Ивайло Сакелариев. 

Като експерт с дълъг опит той поучава - да вадим фотоси на хартия. 

Виждам, че хората вадят малко фотоси на хартия - това е доста неправилно, споделя фотографът и изяснява, че от ден на ден фотосите се пазят в телефоните. 

Телефонът пада, намокря се и изчезват доста мемоари . На фотографията й би трябвало тяло - хартиена фотография, която да прибереш и след години да я извадиш и да я видят околните ти, показва Сакелариев и добавя: Пазенето по компактдискове и компютърни харддискове е хубаво като списък, само че в един миг - няма да съществуват фотосите.
 
 Ивайло Сакелариев Личен списък

Той изяснява, че не е нужно да се вадят 100 или 200 фотоси.
Изберете си 3 фотоси от рожден ден - просто, с цел да го има, това коства стотинки - към 30, 40 на фотография, казва фотографът.-->

Самият аз всяка Коледа си върша фамилни фотоси - към този момент съвсем 30 години - на едно и също място се събираме, и по-късно си ги изваждам на хартия. Сега всичките ще ги подредя - извънредно забавно е по този начин като се прегледат. Малките порастват, възрастните остаряват, някой към този момент ги няма измежду нас, споделя Сакелариев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР