Въпреки бързото развитие на новите технологии, достъпът до интеренет по

...
Въпреки бързото развитие на новите технологии, достъпът до интеренет по
Коментари Харесай

5-те страни, в които под 5% от населението има достъп до интернет

Въпреки бързото развиване на новите технологии, достъпът до интеренет по света вместо да се усилва, регистрира спад. Това демонстрира отчет, оповестен от Guardian. В резултат не милиони, а милиарди души остават изолирани и нямат опция да употребяват интернет.

В същото време тези ограничавания водят след себе си пропуски на благоприятни условия за икономическо развиване, както и за по-добра информираност и обучение.

Достъпът до световната мрежа в някои страни е най-малък, демонстрират данните, оценени от Web Foundation. Според тях най-ограничени в тази посока остават страните в Африка.

Изчисленията сочат, че в Нигерия и Централна африканска република едвам към или малко над 4% от популацията има досътп до интернет. В Сомалия и Еритрея пък този дял е под 2 на 100.

Пълна диаметралност са Исландия, Люксембулг и Лихтенщайн, за които може да се каже, че всички хора там употребяват без проблем световната мрежа. Над 98% от популацията там има достъп до интернет. Почти толкоз е и това на Бермудските острови и Бахрейн. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР