Въпреки бързото разпространение на коронавируса в Обединеното кралство, кралицата и

...
Въпреки бързото разпространение на коронавируса в Обединеното кралство, кралицата и
Коментари Харесай

Паниката заради коронавируса се промъкна и в кралския двор

Въпреки бързото разпространяване на ковид в Обединеното кралство , кралицата и останалите членове на кралското семейство демонстрират хладнокръвие и убеденост пред медиите, отправяйки положителни и насърчаващи послания към обществото. Но близки до кралското семейство източници оповестяват, че суматохата се промъква и в кралския двор. Вижте в канала във vbox7:

Преди дни в английските медии се появи слух, че 98-годишния брачен партньор на кралицата принц Филип е инфектиран с вируса и е в смъртна заплаха. От кралския двор опровергаха тази информация, само че кралицата е много обезпокоена от обстановката и предприе ограничения за цялостна изолираност. Припомняме ви, че кралицата при започване на седмицата смяташе да продължава да извършва част от служебните си отговорности и да приема задгранични посетители в Бъкингам, само че бързо промени проектите си  и няколко дни по-късно Елизабет Втора и Филип се насочиха в изолираност към замъка Уиндзор седмица по-рано от плануваното. Съобщава се, че кралското семейство ще остане там и след Великден поради пандемията.

Кралицата е приела тежко и новината за отлагането на обичаното и събитие през годината - кралското конно шоу в Уиндзор, което се организира от 1943 година и оттогава до в този момент кралицата не го е пропущала нито веднъж.   

93-годишната кралица също по този начин анулира своите култивиран празненства, които толкоз доста обича, както и приема във връзка сватбата на принцеса Беатрис и още ред други планувани мероприятия.

Според английските медии с изключение на поради ковид, кралицата е мощно обезпокоена и поради обстановката с по-малкия ѝ внук принц Хари. Историята с Меган и Хари припомня на Елизабет II за сестра ѝ Маргарет. Тя съществено се притеснява, че дребният ѝ внук претърпява дълбока персонална драма, твърди кралския историк Робърт Лейси. Въпреки Мегзит и всичко случило се, тя продължава да бъде баба, която обича внука си, само че в душата си тя смята за немислимо внукът ѝ да слага персоналния си живот пред публичния дълг.
 

— Royal Ladies (@vaninaswchindt)

От своя страна принц Хари също е покрай суматохата, настояват източници от неговия другарски кръг. Той е съществено обезпокоен за здравето на баба си и татко си и съжалява, че е надалеч от тях и не може да ги поддържа в този сложен миг. Вероятно той е обезпокоен и от обстоятелството, че може да е инфектиран ковид поради срещата му от предходната седмица с Луис Хамилтън, който преди този момент се е виждал със Софи Трюдо и Идрис Елба - и двамата с позитивни проби за COVID-19. Принцът одобри мъчно и обстоятелството, че проведените от него Invictus Games се отсрочват за другата година.

Меган също е обезпокоена от опасността, която е обсебила света, само че прави всичко допустимо да не трансформира суматохата в част от всекидневието си. Тя е лимитирала контактите си, живее в цялостна изолираност, мие ръцете си постоянно и не допира лицето си.
 Принц Хари и Меган Gulliver/Getty Images
Меган е споделила на свои другари, че Хари се усеща беззащитен и на моменти паникьосан, тъй като заплахата за баба му и татко му е действителна, а сходно заболяване може да бъде съдбовно за тях. Въпреки това двамата се пробват да запазят хладнокръвие и дори разгласиха на профила си в инстаграм голям брой препоръки към тези, които се борят със самоизолирането или със обществената изолираност по време пандемията от ковид.
               

A post shared by (@sussexroyal) on Mar 9, 2020 at 10:51am PDT

Принц Уилям и брачната половинка му Кейт Мидълтън също ограничиха публичните си прояви, а двете им по-големи деца принц Джордж и принцеса Шарлот ще продължат уроците си вкъщи, откакто учебното заведение, в което учат, помоли родителите да не водят децата си поради пандемията.
 
Service.
— Royal Central (@RoyalCentral)

Коронавирусът вгорчи и живота на принцеса Беатри с, чиято женитба,  планувана за 29 май, най-вероятно още веднъж ще се отсрочи. Сватбата на Беатрис и годеника й Едуардо Моци към този момент бе отсрочена един път поради разразилия се сексскандал с присъединяване на татко ѝ - принц Андрю. Източници, близки до тях, разкриват, че Беатрис била " гневна " поради действителната опция това да се случи още веднъж.

Сватбата на Джеймс Мидълтън - братът на херцогинята на Кеймбридж Кейт, също се отсрочва поради ковид. 32-годишният Джеймс и годеницата му Ализи Тевенет, които се сгодиха предходната година, възнамеряваха да се оженят в родната й Франция това лято.

Медиите в кралството разпространиха и новината, че принц Уилям скоро може да поеме функционалностите на Елизабет II, защото кралицата би трябвало да бъде сложена под карантина. Бащата на Уилям - принц Чарлз, също би трябвало да е под карантина поради възрастта си.  

Найджъл Коуторн, специалист по въпросите на английската монархията счита, че е напълно рационално е принц Уилям да играе ролята на заместител на кралицата, защото на монархията и би трябвало физическо наличие, а освен виртуално. Уилям е трети по ред правоприемник на трона и в отлично здраве, както и брат му Хари.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР