ВАП възложи проверка за спазването на изискванията за качество и

...
ВАП възложи проверка за спазването на изискванията за качество и
Коментари Харесай

ВАП иска проверка на качеството на храните в училищата и детските градини

ВАП разпореди инспекция за спазването на условията за качество и сигурност на храните, предлагани от кухни в учебни заведения и детски градини на БАБХ. Проверката следва да откри съблюдават ли се ли се условията, посочени в Закона за храните.

Необходимо е получените резултати да се синтезират в систематизиран отчет, в който да бъдат отразени направените констатации, разкритите случаи на неспазване на използваните правила, подхванатите съответни ограничения и дейности за премахване на закононарушенията и последствията от тях и за санкциониране на отговорните лица, включително постановени административни актове, формирани актове за определяне на административни нарушавания, издадени наказателни постановления и заповеди за налагане на насилствени административни ограничения. Докладът следва да бъде възложен на ВАП в избрания период.

Междувременно не престават инспекциите на БАБХ, предоставени от ВАП от началото на епидемиологичната конюнктура в страната, за попречване и недопускане на нарушавания при предлагането на храни на пазара, а при установени такива – предприемане на дейности от подготвеност на контролните органи и санкциониране на нарушителите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР