ВАП разпореди проверки на мрежите и съоръженията за външно осветление

...
ВАП разпореди проверки на мрежите и съоръженията за външно осветление
Коментари Харесай

ВАП разпореди проверка на осветлението на общинските имоти

ВАП разпореди инспекции на мрежите и оборудванията за външно осветяване на общинските парцели в страната. Причината за инспекцията е поради случая, при който 10-годишно момче бе стремително от ток, протичащ към осветително тяло на спортна площадка в село Миндя.

При реализирането им е належащо контролните органи да подхващат всички предписани от нормативните актове ограничения за отбрана сигурността на популацията.

Проверките ще би трябвало да приключат в двумесечен период, след което систематизираните резултати ще бъдат докладвани на ВАП, за предприемане на съответни дейности по реда на надзора за правда.

Припомняме, че на 14 септември бе обявено, че 10-годишно момченце е постраддало, откакто е било ударено от ток при игра на баскетбол във великотърновското село Миндя. Детето потърпевшо, откакто допряло ограда на площадката.

Вчера детето бе настанено в болнично заведение. По-късно то бе изписано. Още през вчерашния ден след случая стана ясно, че се чака да стартират инспекции за редовността на всички осветителни тела, които се наоколо до детски площадки и учебни заведения на територията на община Велико Търново.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР