Въоръженият бунт, организиран от ръководителя на частната военна армия Вагнер“

...
Въоръженият бунт, организиран от ръководителя на частната военна армия Вагнер“
Коментари Харесай

Путин призна опасността за Русия от военния бунт на Пригожин

Въоръженият протест, проведен от ръководителя на частната военна войска „ Вагнер “ Евгений Пригожин, е резултат от „ несъразмерни упоритости “, довели до измяна и изменничество. Така разказа обстановката съветският президент Владимир Путин в телевизионно послание към жителите на Руската федерация и военнослужещите, както и към тези, „ които с машинация или закани бяха въвлечени в незаконна случка, тласнати по пътя на тежко закононарушение – въоръжен протест “.

Изявлението президента пристигна поради опасността на Пригожин, че отива в Москва, с цел да се саморазправи с военния министър Шойгу. Собственикът на „ Вагнер “ към този момент завладя градовете Ростов на Дон и Воронеж и твърди, че разполага с 25 000 наемници, които да се оправят с военното управление на страната.

Президентът, представен от следената от Кремъл организация ТАСС, прикани бунтовниците „ да не вършат съдбовна и трагична, неповторима неточност, да създадат единствения верен избор – да спрат да вземат участие в незаконни дейности “. Путин сподели, че управляващите ще реагират остро на протичащото се.

ТАСС събра главните тези от пропагандното послание на Путин, който се пробва да реши по някакъв метод зараждащата се тежка вътрешна рецесия в страната, заплашваща да неговата военна акция в Украйна, а самия него като началник на страната.
„ Героизъм на фронта “
Сега съветските войски се бият героично против „ неонацистите и техните господари “, против Руската федерация е ориентирана „ на практика цялата военна, икономическа, осведомителна машина на Запада “.

Страната се бори „ за живота и сигурността на нашия народ, за нашия суверенитет и самостоятелност, за правото да бъдем и да останем Русия - страна с хилядолетна история “.

Съдбата “ на съветския народ се „ взема решение “ и затова „ всичко, което отслабва, би трябвало да бъде отхвърлено “, в това число битките, които ще бъдат употребявани от враговете.
„ Случва се изменничество “
Разцеплението в единството е „ всъщност дезертьорство от своя народ, от бойните приятели, които в този момент се бият на фронта, това е удар в гърба “. Същият удар беше нанесен през 1917 година, когато успеха в Първата международна война беше открадната от Русия, а самата страна, както и нейната войска, бяха унищожени. „ Няма да позволим това да се случи още веднъж. “

Прекомерни упоритости и персонални ползи доведоха до изменничество “ – както „ на страната, по този начин и на нашия народ, и на идеята, за която един до друг с другите ни елементи и подразделения се биеха и починаха бойците и командирите на групата „ Вагнер “.

Организаторите на протеста тласкат Русия „ към безредица и братоубийство, в последна сметка – към проваляне и капитулация “.
„ Реакцията ще бъде остра “
Реакцията ще бъде остра, бунтовниците ще бъдат осъдени. Ние ще защитим както нашия народ, по този начин и нашата държавност от всевъзможни закани, в това число и от вътрешно изменничество.

Въоръжените сили и другите държавни организации са получили нужните заповеди. “

В Москва, Московска област и редица други райони са въведени „ спомагателни антитерористични ограничения “.

Ще бъдат подхванати и решителни дейности за стабилизиране на обстановката в Ростов на Дон. Тя остава сложна. “ „ Всъщност, работата на гражданските и военните управляващи е блокирана. “

Онези, „ които подвигнаха оръжие против своите приятели, предадоха Русия и ще дават отговор за това “.

„ Ще спасим и защитим това, което ни е скъпо и свято, и дружно с нашата Родина ще преодолеем всички тествания, ще станем още по-силни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР