Въоръжените сили на Украйна заявиха, че украинските сили са отблъснали

...
Въоръжените сили на Украйна заявиха, че украинските сили са отблъснали
Коментари Харесай

ВСУ: Отблъснахме руските сили от село Благодатне в източен Донецк. Вагнер: Превзехме го - Свят

Въоръжените сили на Украйна обявиха, че украинските сили са отблъснали нахлуване в региона на Благодатне в източната част на Донецка област, а съветската частна военна компания " Вагнер " съобщи, че е открила надзор над селото, съобщи Ройтерс.

" Подразделенията на силите за защита на Украйна отблъснаха нападенията на окупаторите в региона на Благодатне в Донецка област ", заявиха от генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в своята ежедневна утринна сводка. ВСУ настояват, че са отблъснали съветските офанзиви в регионите на 13 други обитаеми места в Донецка област.

На собствен ред частната военна компания  " Вагнер ", избрана от Съединени американски щати като транснационална незаконна организация, нощес съобщи в Telegram, че нейни подразделения са открили надзор над Благодатне.

Агенция Ройтерс акцентира, че не е съумяла да удостовери информацията от двете страни от самостоятелни източници. С ожесточаването на сраженията в Донецка област точното състояние на фронтовата линия не е ясно, изключително в региона на град Бахмут, където през последните седмици се водят едни от най-тежките боеве от началото на войната.

Украйна съобщи, че съветската атака към Бахмут не е достигнала своята кулминационна точка, само че обстановката по фронтовата линия там е все по-трудна. Управителят на Донецка област Павло Кириленко съобщи в свое известие в " Телеграм ", че четирима цивилни са били убити, един от които в Бахмут, а 17 са потърпевши при съветските офанзиви в района през вчерашния ден.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР