Въоръжените сили на Украйна заявиха, че украинските сили днес са

...
Въоръжените сили на Украйна заявиха, че украинските сили днес са
Коментари Харесай

Украйна заяви, че е отблъснала атака в района на Благодатне

Въоръжените сили на Украйна обявиха, че украинските сили през днешния ден са отблъснали нахлуване в региона на Благодатне в източната част на Донецка област, а съветската частна военна компания " Вагнер " съобщи, че е открила надзор над селото, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Подразделенията на силите за защита на Украйна отблъснаха нападенията на окупаторите

в региона на... Благодатне... в Донецка област ", съобщи генералният щаб на въоръжените сили на Украйна в своята ежедневна утринна сводка. Той добави, че силите му са отблъснали съветските офанзиви в регионите на 13 други обитаеми места в Донецка област.

Групата " Вагнер ", избрана от Съединени американски щати като транснационална незаконна организация, нощес съобщи в " Телеграм ", че нейни подразделения са открили надзор над Благодатне.

Агенция Ройтерс показва, че не е съумяла да удостовери информацията от двете страни от самостоятелни източници. С ожесточаването на сраженията в Донецка област точното състояние на фронтовата линия не е ясно, изключително в региона на град Бахмут, където през последните седмици се водят едни от най-тежките боеве от началото на войната.

Украйна съобщи, че съветската атака към Бахмут не е достигнала своята кулминационна точка ,

само че обстановката по фронтовата линия там е все по-трудна. Управителят на Донецка област Павло Кириленко съобщи в свое известие в " Телеграм ", че четирима цивилни са били убити, един от които в Бахмут, а 17 са потърпевши при съветските офанзиви в района през вчерашния ден.

На заглавната фотография: Повредени от обстрел къщи в Бахмут, Украйна, 12 януари 2023 г. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР