Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са предприели опит да нанесат

...
Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са предприели опит да нанесат
Коментари Харесай

Москва твърди: ВСУ са се опитали да ударят Кримския мост с ракети С-200

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са подхванали опит да нанесат нов удар по Кримския мост с ракета С-200, преоборудвана в ударна версия за поразяване на наземни цели. Това се твърди в известие от Министерството на защитата на Руската федерация в Telegram, съобщи.

Една от ракетите С-200, изстреляни от ВСУ на 9 юли, е била ориентирана към Кримския мост, е съобщил началникът на Главния щаб на Въздушно-космическите сили на Русия генерал-полковник Виктор Афзалов на командващия Обединената формация войски военачалник Валерий Герасимов, за който се твърди, че е изолиран от висшето военно управление на РФ.

Според него съветските системи за противовъздушна защита са унищожили две ракети С-200, а още две от същите ракети са били изведени от строя посредством средствата за радиоелектронна битка. Няма жертви и опустошения, акцентира Афзалов.

Ден по-рано ръководителят на Крим Сергей Аксьонов съобщи, че силите на Противовъздушна отбрана са свалили крилата ракета в региона на Керч. При случая няма ранени и жертви. В същия ден придвижването по Кримския мост бе прекратено. Telegram каналът Mash заяви, че това се дължи на опит на украинската войска да нападна частта му в региона на Керч.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР