Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са обстреляли позиции на крайнодесните

...
Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са обстреляли позиции на крайнодесните
Коментари Харесай

Въоръжените сили на Украйна обстрелват позиции на Десен сектор и Азов

Въоръжените сили на Украйна ( ВСУ) са обстреляли позиции на крайнодесните украински групировки " Десен бранш " и батальона " Азов " в региона на следеното от Киев село Лебединское. Това настояват от пресслужбата на оперативното командване на самопровъзгласилата се проруска Донецка национална република (ДНР).

Уточнява се, че обстрелът е бил осъществен от артилеристи от 36-та бригада на морската пехота. В резултат на обстрела са били убити трима бойци на батальона " Азов ", а още петима са били ранени .

От пресслужбата прибавят, че националистическите групировки са били приведени в цялостна бойна подготвеност, а на позицията на " Десен бранш " в региона на Авдеевка са пристигнали задгранични инструктори.

" Основната цел е образование на националистите в тактическа и бойна подготовка по противопоставяне на въоръжени провокации от страна на ВСУ. Също по този начин, поканвайки в подразделенията си инструктори, командването на " Десен бранш " е получило гаранция за това, че ВСУ не биха посмели да нанасят удари по позиции, където се намират задгранични жители ", обясниха от ДНР.

По-рано командирът на интервенцията на обединените сили на Украйна (ООС) Сергей Наев съобщи, че в региона на бойните дейности в Донбас могат да бъдат единствено ВСУ и други подразделения на ООС.

Решението за евакуиране на националистическите батальони от района докара до въоръжени конфликти с тях.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР