Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) постепенно овладяват позиции на Бахмутско

...
Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) постепенно овладяват позиции на Бахмутско
Коментари Харесай

ВСУ успешно настъпват към Бахмут - изтласкали са окупатора от позициите южно от града

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) последователно овладяват позиции на Бахмутско направление и са постигнали прогрес източно от Невелское в Донецка област и западно от Вербово в Запорожка област. Това се споделя в последния отчет на основания във Вашингтон Институт за проучване на войната (ISW), предава РБК-Украйна.

Генералният щаб на ВСУ оповестява, че украинските войски са постигнали непълен триумф на Бахмутското направление. Командващият сухопътните сили на Украйна генерал-полковник Александър Сирски увери, че военните на Киев последователно си връщат позиции в региона.

Руски " военкор “ оповестява, че украинските сили напредват в Клещеевка през последните три дни и управляват половината село. Други съветски източници настояват, че в региона на обитаемото място не престават позиционните боеве.

Министерството на защитата на Руската федерация популяризира информация, според която украинските войски са направили настъпателни интервенции край Орехово-Василовка, Яковловка, Соледар, Клещеевка, Андреевка и Курдюмовка и са прекъснали съветските сухопътни линии северозападно от Клещеевка.

А съгласно Генерален щаб на ВСУ съветските войски са атакували несполучливо покрай Железнянски, Орехово-Василовка, Клещеевка и Биела гора.

ВСУ организират настъпателни дейности по линията Авдеевка-Донецк. Геолокационни фрагменти демонстрират, че украинските сили са напреднали източно от Невелское.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР