Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) постепенно отблъскват руските окупационни сили

...
Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) постепенно отблъскват руските окупационни сили
Коментари Харесай

ВСУ напредват и освобождават селище след селище в Южна Украйна

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) последователно отблъскват съветските окупационни сили и освобождават завладения от тях юг на страната. Центърът за стратегически връзки и осведомителна сигурност сподели във Facebook по какъв начин украинските военни последователно се придвижват напред в посока на краткотрайно окупирания от Русия полуостров Крим.

" Ето по какъв начин ВСУ са се придвижили на юг з апоследната седмица. Не доста бързо, само че крачка след крачка си връщаме родната земя под контрола на Украйна ", са споделя в известието.

Преди няколко дни украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че Русия е окупирала към 20 % от територията на Украйна. ВСУ е належащо да освободят 2603 селища.

Бившият командващ сухопътните сили на Съединени американски щати в Европа Бен Ходжес съобщи, че обстановката с военната логистика в Украйна се усъвършенства с всеки минал ден, до момента в който съветската се утежнява. Именно заради това той е уверен, че кулминационната точка на бойните дейности в Донбас ще бъде през август.

На 1 юни представителят на украинското Министерство на защитата Александър Мотузяник съобщи, че с помощта на контранастъпателните си дейности, Силите за защита са постигнали избрани триумфи в региона на Херсон.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР