Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) освободиха село Клещеевка в Донецка

...
Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) освободиха село Клещеевка в Донецка
Коментари Харесай

ВСУ обявиха нов успех на Бахмутското направление

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) освободиха село Клещеевка в Донецка област, заяви УНИАН.

" Клещеевка е наша! Войниците от бригада " Лють " дружно с братята си от силите за защита върнаха украинското знаме над освободената Клещеевка ", са съобщили от бригадата.

Отбелязва се, че работата по освобождението на украинските земи от съветските сили продължава.

" Овладяването " на Клещеевка е доказано пред публицисти и представителят на пресслужбата на Източната група войски Иля Евлаш.

Както УНИАН заяви по-рано, през последните седмици украинските военни са постигнали известни триумфи на Бахмутското направление. Преди няколко дни украинските въоръжени сили организираха сполучлива офанзива и освободиха Андреевка.

Генералният щаб на украинската войска неколкократно заяви, че украинските бойци изтласкват съветските сили от Клещеевка и имат триумфи край Бахмут, пишие " Фокус ".

На 8 септември Максим Жорин (бившият пълководец на полка " Азов " ), майор от ВСУ и заместник-командир на 3-та обособена десантно-щурмова бригада, съобщи, че украинските военни изтласкват съветските сили от Клищеевка край Бахмут и че повече от половината от селището към този момент е под контрола на ВСУ.

На 17 септември, в обществените мрежи започнаха да се популяризират известия за окончателното освобождение на селището. Андрий Ермак, шеф на кабинета на украинския президент Володимир Зеленски разгласява фотография на бойци от щурмовите бригади " Лють " и " Цунами ", които държат украинското знаме на фона на черква, която евентуално се намира в Клещеевка.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР